4 osobe
Grčka kuhinja
Sastojci:
Tijesto:
100g feta sira
300g brašna
1 žlica šećera
5g instant kvasca
1/2žličice soli
150ml tople vode
2 žlice maslinovog ulja
Premaz:
4 žlice maslinovog ulja
Premaz:
Napravite tijesto .u zdjelu razmrvite na sitno feta sir.U drugu posudu dodate prosijano brašno sa solju pa dobro promiješate .U sredinu napravite udubljenje pa dodate vodu ,kvasac i šećer ,ostavite stajati par minuta da se kvasac aktivira .Dodate maslinovo ulje ,miješate da se poveže sve u glatko tijesto po potrebi dodate još malo brašna/to ovisi o količini vode u feta siru/.Pustite da se tijesto diže pola sata .Nakon toga ga podijelite na dva dijela ,razvaljajte tanko na dimenzije otprilike 50x40cm.Premažete sa dvije žlice maslinovog ulja/rasporedite fino rukom da cijelo tijesto bude premazano.
Zarolajte tijesto po dužoj strani ,usko.Tijesto prvo izrežete na pola ,potom svaki dio poprečno a onda onda opet na pola ,tako da dobijete 8 kom.
Komadiće tijesta prije motanja malo rastegnite a onda omotate kao ružicu ,zadnji kraj možete podviti ispod.
Ostavite stajati zarolano tijesto 10 min.na protvanu .Pecite u zagrijanoj pećnici na 190C/30min