Sastojci:
Biskvit:4 jaja/L
4 žlice šećera/ravne/
3 pune žlice glatkog brašna
prstohvat soli
1 šećer vanilija
1žličica praška za pecivo
1 šećer vanilija
1žlica kakaa
Krema:
1žlica instant kave3-4 žlice šećera
1 vanilija šećer
500ml vrhnja za šlag
1 vanilija šećer
700ml mlijeka
2 vanilija pudinga
Višnje:
200g višnja
1 vanilija šećer
1žlica gustina
5-6žlica vode
Priprema:
Skuhate višnje zajedno s vodom, gustinom i šećerom da se dobro zgusne.Maknete sa strane i pustite skroz ohladiti.
Biskvit:
Razdvojite bjelanjke i žumanjke.U zdjelu sa žumancima stavite šećer i šećer vaniliju,a u zdjelu sa bjelancima stavite malo soli.Izradite dobro žumanjke sa šećer da skroz pobijeli pa dodate ostale suhe sastojke koje ste prije toga zajedno pomiješali.Bjelanjke sa solju izradite u čvrstu smjesu.U izrađene žutanjak dodate čvrsti bjelanjak/Žlicom/ nemojte više tuči sa mikserom treba nam ta pjenastost bjelanjaka.Umiješate polako obje smjese zajedno lagano miješajući da ne istisnete zrak iz tučenih bjelanjak.
Stavite na lim za pečenje papir za pečenje, Rasporedite smjesu za biskvit.Poravnate.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C/8-10min.
Kad je biskvit pečen, na vrh stavite drugi papir za pečenje, okrenete biskvit, nemojte skidati onaj papir na koji se pekao, nego sve dobro zamotate u čistu krpu, poanta je da se biskvit dok se hladi lagano zapari tako će postati žilaviji i neće pucati kod savijanja.
Krema:
Skuhate kremu tako da zagrijete mlijeko/jedan dio mlijeka prije toga izdvojite i pomiješate sa prahom za puding/U lonac stavite mlijeko sa obje vrste šećera i kavom/ako želite slađu kremu nemojte odmah stavljati dodatan šećer kad sve miješate sa vrhnjem za šlag lako kasnije zašećerite šećerom u prahu/Kad mlijeko zakipi dodate puding miješate lagano metlicom dok se sve skuha i zagusti.Maknete sa vatre pokrijete prozirnom folijom i ostavite stajati da se ohladi.U ohlađeno stavite tučeno slatko vrhnje.
Raširite biskvit, na 1/3 biskvita sa uže strane, stavite pola kreme u sredini izdubite kremu žlicom /mali utor napravite/ stavite višnje.Prebaciti drugu trećinu biskvita preko kreme i višanja, pa opet staviti polovicu kreme što je ostala , stavit kroz sredinu višnju, prebaciti ostatak biskvita.Sve premazati ostatkom kreme.
Ostaviti da se ohladi rezati na šnite.