Prefino njemačko jelo ,složenac od špecli ,leberkase/mesni sir/i kiselog kupusa.Krepko jelo za hladne dane u kojem će uživati cijela obitelj.Nemojte odmah odustati od jela dati ću vam smjernice gdje što kupiti ili kako zamijeniti .Dakle špecle /gotove /imate kupiti u lidla,kauflanda ,interspara/LINK kako ih napraviti/ako vam ništa od toga nije dostupno slobodno ih zamijenite tjesteninom.Leberkase imate isto na navedenim centrima kupiti/u kaflanda vam čak režu na pultu/ako pak vam to nije dostupno zamijenite mesnim doručkom.Kiseli kupus nadam se nije problem /njega samo malo operite u hladnoj vodi/.Ovaj recept je sa staklenke KUHNE /njemački kiseli kupus /.
Sastojci:/6-8 osoba
300g kiselog kupusa
500g špecli/tjestenina
350g kiselog vrhnja
1 srednji luk
1žlica majorana/mažurana
3žlice ulja
1žličica šećera
250g narezanog leberkase/mesni doručak
4 jaja
1žličica maslaca za lim za pečenje
sol,papar
Priprema:
Nasjeckajte na sitno luk.Zagrijete ulje u tavi pa na njemu ispirjajte luk da uvene i dobije lijepu zlatnu boju .Dodate oprani i ocijeđeni kiseli kupus ,stavite pirjati zajedno sa lukom.Pustite da kupus omekšao ,dodate šećer ,sol i papar i mažuran ,dobro promiješate ,maknete sa vatre da se malo ohladi mogli pomiješate 150g kiselog vrhnja.
Narežete leberkese na fete.Skuhate špecle/ili tjesteninu/u slanoj vodi ,ocijedite te ih dodate 1žličicu maslaca ,promiješate da se špecle odvoje i maslac otopi.Odložite do korištenja.Nadjenete leberkese tako da u svaku fetu stavite žličicu-dvije/ovisno koliko su velike fete /kiselog kupusa ,zarolate i složite uzdužno u zdjelu za pečenje,u red ,između stavite špecle .U zdjelu sa strane stavite cijela jaja sa ostatkom kiselog vrhnja dobro to zajedno izmiješate ,lagano posolite i popaprite.
Prelijete pripremljen umak sa jajima po špeclama ,lagano pomiješate vilicom.Zagrijete pećnicu na 175C.Prospite pripremljenu smjesu naribanim sirom.Stavite peći nekih 45 min.
Servirati toplo.