4osobe
Sastojci:
Tijesto:
250g keksa
100g maslaca
3 banane
Krema:
500ml kiselog vrhnja
200ml vrhnja za šlag
2 kesice instant želatine + malo vode za otopiti želatinu
100g šećera u prahu/manje više po ukusu
2 žlice mljevenih oraha ili kokosa za posuti
Priprema:
Sameljete keks pa ga pomiješate sa maslacem sobne tempretaure.U okruglu zdjelu stavite prozirnu foliju da pokrije stjenke,utisnete smjesu od keksa,rasporedite ravnomjerno.
Na keks stavite narezane banane u jednom sloju.
Napravite želatinu po upustvu na pakovanju.Pomiješate kiselo vrhnje ,slatko vrhnje i šećer ,procijenite dali vam je dovoljno slatko .Želatinu ulijete u kremu ,dobro promiješate.Gotovu kremu prelite u zdjelu ,pokrijte i ostavite u frižideru par sati da se stisne.
Preokrenite je na tanjur ,maknite prozirnu foliju .Pospite kokosom ili mljevenim orasima.Servirate hladno.