4 osobe
Turska kuhinja
Sastojci:
200ml toplog mlijeka
40 ml ulja/obično
1 jaje/žumanjak
1 instant kvasac/10g
1,5 žličica soli
1 žličica šećera
oko 800 g brašna
Premaz:
1 bjelanjak
2 žličice vode
malo soli
Priprema:
Zagrijete vodu i mlijeko stavite u zdjelu ,dodate jaje,sol,šećer ,ulje ,lagano miješate drvenom žlicom da se sve poveže.
U drugu zdjelu dodate izvagano brašno pa ga dobro izmješajte sa kvascem .Dodate svu pripremljenu tekućinu pa zamijesite tijesto .Možda će vam trebati još jedna žlica brašna da dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi.Tijesto još kratko mijesite na pobrašnjenoj podlozi da postane baš fino glatko .Pokrijete ga kesom ili čistom krpom i ostavite na toplom stajati pola sata.Nakon pola sata tijesto premjestite i podijelite na 12 dijelova .Svaki dio razvaljajte u mali kruščić .Stavite kruščiće na protvan za pečenje na koji ste prije stavili papir za pečenje.Pokrijete čistom krpom i ostavite stajati 1h.
Nadošle kruščiće narežete oštrim nožem.Premažete sa mješavinom bjelanjaka,soli i vode .
Stavite peći u zagrijanoj pećnici na 190C/dok ne dobiju finu boju i počnu se micati po protvanu.
Bili su nam jaako fini..uz domace delicije..bas..bas....pasali..slika je na coolki...pozzz
OdgovoriIzbrišiHvala ti mila ,slikica je prekrasna ,ma bas sam sretna sto ti se svidaju ,veliki ti pozz letii iz maglovitog Splita :-)))))
OdgovoriIzbriši