subota, 25. veljače 2017.

Tortilla Santandera


Poznata Santaderska tortilja od krumpira i kreme od tune ,prefino za bezbesni ručak .Samo da vam se zahvalim na brizi i pp ,cure ima svega lipoga i svega sam kuhala ali naprosto nisam imala vremena a moram priznati ni volje pisati recepte ,dođe tako dan !!

Sastojci.

6 jaja

4-5 srednjih krumpira

4 mlada luka ili srednji luk

sol,papar

4 žlice  maslinovog ulja

1 jaje za omlet

Krema od tune:

1 konzerva tune u vlastitom soku

2lice majoneze light

1žličica maslinovog ulja

sol,papar

1/4žličice kopra/opcionalno 

1 malo protisnuli češanj češnjaka

sol,papar

Priprema:

Operite i ogulite krumpire pa ih narežite na tanke šnite .Nasjeckajte na sitno luk.Zagrijete u tavi ili loncu maslinovo ulje pa stavite krumpir posolite ga .Pirjajte/pecite krumpir nekih desetak minuta dok ne omekša i dobije finu boju.Procijedite ga od masnoće /masnoću vratite u tavu a krumpir ostavite da se lagano ohladi.



U zdjeli istucite jaja/6kom ,posolite i poparite/ja malo više popaprite jer meni je to fino sa krumpirom vi po želji/naravno dobro bi bilo da je svježe mljeveni papar.Vratite smjesu u tavu ,pecite na zagrijanom ulju dok ne uhvati sa donje strane finu boju /ja u ovom slučaju zagrijem pećnicu na 250C na grill prognam pa stavite par minuta zapeče gornju stranu tortilje/vi naravno možete okrenuti kao veliku palačinku pazite jer je ulje vruće najbolje će biti da stavite tanjur ili ravni poklopac pa okrenete i vratite tortilju da se zapeče i sa druge strane.
Stavite na tanjur za serviranje da se malo ohladi a vi napravite kremu od tune tako da sve sastojke fino pomiješate sa ocijeđenom tunom posolite i poparite po ukusu te po želji dodate kopra/nije baš po tradiciji/.
Premažete cijelu tortilju finom kremom .Ispecite fini omlet od jednog jaja pa stavite preko kreme.Ukrasite po želji.

Servirate tortilju mlaku ili ohlađenu.

 Narežete po želji.


3 komentara:

  1. !!! Kako Dr.Obula vraca moj razoreni brak i vrati moj ljubavnik !!!

    Moje ime je Sarah. Ja sam iz Španije. Ovde sam da proširim citav rad stvarnog carolija zvanom dr. Obula koji mi je samo pomogao da povratim moju zajednicu sa svojim suprugom i ucinim našu vezu jacom i donosili radost i srecu u naš brak. Bio sam prevaren od strane mnogih lažnih tužilaca, ali sam kasnije upoznao dr. Obuli sa prijateljem po imenu Tucker Stacey ovom velikom covjeku koji joj pomaže da vrati odnos sa mužem. Takode mi pomaže i obrišem Suze. Tako gledaoci ovog divnog svedocenja koji želi da ga kontaktira [obula.exbacksolutiontemple@gmail.com]

    1. PRIHVATITE VAŠE LJUBAVE LJUBAVI.

    2. DIVORCE SPELL

    3. LOTTERIJE ZA POBJEDANJE.

    4. RAZVOJ GENERACIJSKOG KURSA.

    5. PRIJEM POSLOVANJA.

    6. ODREÐIVANJE DETETA.

    7. MONEY SPELL.

    8. LJUDI HIV I Mnogo više.

    9. HERBALNA NEGA.

    10. BEAUTY SPELL.

    11. POSLOVNE OBLASTI ZA PREUZIMANJE VIŠE KUPACA I LOTA VIŠE ..

    Tako da su braca i sestre testirali ovog coveka DR.Obule i našao sam da je stvaran i pravi. Sada sam najsrecnija žena na svetu danas, obratite se njegovim putem e-pošte id-a i budite veseli u svom životu. [Obula.exbacksolutiontemple@gmail.com] takode ga kontaktirajte na +23481-0206-7911 Više zahvalnosti i zahvalnosti vama ponovo veliki DOKTOR Obula.

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname