Sastojci:/30cm promjer protvana
600g brašna
1 instant kvasac
1žličica soli
4 dl mlijeka
200g šećera
1 limun korica
2 jaja
60g maslaca
1 vanilija šećer
Nadjev:
1žlica maslaca
1žličixa smeđeg šećera
1 vanilija šećer
korica limuna
1/2žličice cimeta
1 žlica mljevenih oraha
2žlice marmelade po ukusu
Ostalo:
100g maslaca+1žlica ulja
Priprema:
Otopite maslac u mlijeku, ostavite da se sve ohladi da bude mlako.U zdjelu stavite prosijano brašno. dodati jaja, kvasac, šećer, sol,promiješati, podliti sve toplim mlijekom sa maslacem pa miješati mikserom nastavkom za tijesta par minuta, po potrebi dodati još malo brašna ili onoliko koliko treba da dobite fino glatko tijesto.Izručiti na lagano pobrašnjen radni stol, nastavit rukama još kratko miješati.Vratiti u zdjelu poklopiti prozirnom folijom, ostaviti na toplom stajati 40-50 min/ja to stavim u pećnicu na 50C tada se digne i brže/.
Napravite nadjev:naribati oguljene jabuke,propirajati ih na otopljenom maslaca, dodati šećer, pirjati dok ispari tekućina, dodati džem i orahe sve pomiješati u smjesu.
Tijesto izručiti na po brašnjenu radnu plohu, lagano primjesiti,Odvojiti na dvadesetak komadića u ovisnosti kolike volite da vam budu buhtle.Nadjenuti svaki komad tijesta nadjevom od jabuka, zatvoriti u okruglicu.Uvaljati svaku okruglicu prvo u maslac a potom mljevene orahe.Slagati u kalup
promjera30cm/na dno kalupa staviti papir za pečenje, ponavljati postupak dok sve ne nadjenete .
Pokrijte opet buhtle prozirnom folijom ostavite na toplom stajati 30min.
Zagrijete pećnicu na 180C
Pustite da se ohlade/ako izdržite/.
Odlično,kao i sve ostalo na vašem blogu. Lijep pozdrav.
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno, drago mi je da svratis i da ti se sviđa blog, puno pozdrava ti šaljem :-))
IzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiObrisah slučajno komentar ,pa ponovno 🙃 fino je ovo, sviđa mi se punjenje.Pozdrav ostavljam
OdgovoriIzbriši:-)
Ej mila drago mi je da si tu , vidim i ti imaš blog ali ne vidim opciju za praćennje, puno te poudravljam
Izbriši