srijeda, 31. siječnja 2018.

Orah buhtle


Divne mekane buhtle, nadjevene kremom od jabuka i oraha.

Sastojci:/30cm promjer protvana

600g brašna

1 instant kvasac

1žličica soli

4 dl mlijeka

200g šećera

1 limun korica

2 jaja

60g maslaca

1 vanilija šećer


Nadjev:


2 jabuke

1žlica maslaca

1žličixa smeđeg šećera

1 vanilija šećer

korica limuna

1/2žličice cimeta

1 žlica mljevenih oraha

2žlice marmelade po ukusu


Ostalo:


oko 150g mljevenih oraha

100g maslaca+1žlica ulja

Priprema:

Otopite maslac u mlijeku, ostavite da se sve ohladi da bude mlako.U zdjelu stavite prosijano brašno. dodati jaja, kvasac, šećer, sol,promiješati, podliti sve toplim mlijekom sa maslacem pa miješati mikserom nastavkom za tijesta par minuta, po potrebi dodati još malo brašna ili onoliko koliko treba da dobite fino glatko tijesto.Izručiti na lagano pobrašnjen radni stol, nastavit rukama još kratko miješati.Vratiti u zdjelu poklopiti prozirnom folijom, ostaviti na toplom stajati 40-50 min/ja to stavim u pećnicu na 50C tada se digne i brže/.


Napravite nadjev:naribati oguljene jabuke,propirajati ih na otopljenom maslaca, dodati šećer, pirjati dok ispari tekućina, dodati džem i orahe sve pomiješati u smjesu.
Tijesto izručiti na po brašnjenu radnu plohu, lagano primjesiti,Odvojiti na dvadesetak komadića u ovisnosti kolike volite da vam budu buhtle.Nadjenuti svaki komad tijesta nadjevom od jabuka, zatvoriti u okruglicu.Uvaljati svaku okruglicu prvo u maslac a potom mljevene orahe.Slagati u kalup 
promjera30cm/na dno kalupa staviti papir za pečenje, ponavljati postupak dok sve ne nadjenete .
Pokrijte opet buhtle prozirnom folijom ostavite na toplom stajati 30min.
Zagrijete pećnicu na 180C

Pecite buhle nekih 30min /ili dok se lagano ne odvoje/rascvjetaju/
Pustite da se ohlade/ako izdržite/.

Broj komentara: 5:

  1. Odlično,kao i sve ostalo na vašem blogu. Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, drago mi je da svratis i da ti se sviđa blog, puno pozdrava ti šaljem :-))

      Izbriši
  2. Obrisah slučajno komentar ,pa ponovno 🙃 fino je ovo, sviđa mi se punjenje.Pozdrav ostavljam
    :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ej mila drago mi je da si tu , vidim i ti imaš blog ali ne vidim opciju za praćennje, puno te poudravljam

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname