četvrtak, 15. veljače 2018.

Krekeri od pirovog brašna za začinima

Prefini krekeri od začinskog bilja, pirovog brašna i maslinovog ulja.Prilog, naravno za post fina krem-pašteta od tune i inćuna.Ako nemate suhi češnjak u maslinovo ulje naribate jedan češanj češnjak/manji/pustite da malo odstoji i onda dodate u tijesto

Sastojci:

250g pirovog brašna

40ml maslinovog ulja

1/2žličice origana

1/2žličice soli

1/2žličice slatke ili ljute paprike

1/2žličice suhog češnjaka

1/4 žličice majorana/mažurana

na vrh noža sode bikarbone

90ml vode

prstohvat šećera

Priprema:

Zamijesite tijesto:u posudu stavite sve suhe začine zajedno sa začinima.Dodati ulje i vode pa nastavite miješati da se sve spoji po potrebi dodati još malo tekućine.Prebacite sve na radnu plohu nastavite miješati da se dobro poveže.Stavite u prozirnu foliju, ostavite stajati u frižideru pola sata.
Odmoreno tijesto razvaljate, ne pretanko ni predebele, kao debljina krekera ili petit keksa.Izrežete na kocke.Stavite na lim za pečenje/na koji ste prije toga stavili papir za pečenje/, možete malo ako želite dodatno posuti krupnom soli, da se peče u ugrijanoj pećnici na 180C/25 min ili dok ne dobiju laganu zlatnu boju.



Servirati hladne uz fini namaz po želji ili salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname