srijeda, 4. svibnja 2016.

Piletina B&P


4 Osobe 

Talijanska kuhinja

Sastojci;

500g pilećih fileta/fino izrezanih

50ml svijetlog piva

1 mali limun/sok 

2 žlice brašna

2 žličice maslinovog ulja

50g maslaca

1 žličica nasjeckanog peršina

sol,papar

Priprema:

Rastopite maslac sa maslinovim uljem pustite da se zagrije.Filete fino oblikujte,posolite ih i poparite  pa ih uvaljajte u brašno ,višak stresite.Prepecite na ugrijanoj masnoći do fileti ne budu fino pečeni i dobiju lijepu boju 
.Podlijte sve sa pivom i sokom od limuna ,smanjite tempretauru pustite da se sve par minuta kuha ,dodate s nasjeckanim peršin još malo posolite i poparite .
Servirate toplo ,prelivene umakom uz prilog po želji /najbolje neko kuhano povrće. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname