utorak, 14. lipnja 2016.

Atom meza/Izmirska regija


Turska kuhinja

4 osobe

Sastojci:


 500g jogurta/grčki

Preljev:

220ml maslinovo ulja/dobro 

1/2žličice ljute paprike/pull biber/tucana paprika

1/2 žličice mljevene paprike

2češnja češnjaka

1/2žličice octa/jabučni

1žličice soli/manje više po ukusu

1/2žličice mljevenog cimeta

1/2žličice šećera


Priprema:

Ako nemate čvrsti jogurt ,koristite grčki jogurt koji ste stavili u sito na gazu da se dodatno ocijedi /preko noći.Ako pak nemate vremena slobodno pomiješajte jogurt sa sirnim namazom u jednakim omjerima i nastavite po receptu .

U lončić stavite maslinovo ulje ,cimet ,sol,šećer i ostale sastojke ,pazite samo da je češnjak dosta jako usitnjeni.Zagrijavate na laganoj vatri da se sve poveže u divan okus.Pustite da se ohladi Isprobate slanost .Zapamtite samo da je jogurt neslan tako da se to može spojit u finu harmoniju.


Vadite žlicom za sladoled ili običnom žlicom hrpice veličine marelice.Sredini svake hrpice napravite rupu ,u nju stavite priprepremljeni umak od maslinovog ulja .Višak možete proliti okolo.

Uživajte uz mezu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname