subota, 25. lipnja 2016.

Urfa pide/pjenaste pide




Fine lagane i pjenaste  pide koje se tope ustima by Mehtap Ablamizdan.

Sastojci:

100ml mlijeka/toplo

125 ml mineralne vode /obična voda+na vrh noža sode bikarbone

100ml ulja

2 jaja

1/2žličice soli

oko 480g brašna

1 žlica kvasca

Nadjev:

250g ribanog sira/dobro topljiv

2 jaja

prstohvat soli i papra

malo ljute paprike/opcionalno

Priprema:

U zagrijanom mlijeko dodamo kvasac ii mineralnu vodu/sobne temperature ,promiješamo.U zdjelu stavimo prosijano brašno ,dodamo sol ,promiješamo .Izmiješamo jaja i ulje pa sve dodamo u brašno zajedno sa mlijekom i mineralnom vodom.Miješamo dodajavajuci brašna po želji da dobijemo glatko i mekano tijesto .Pustimo da fermentira na sobnoj temperaturi /meni su najbolje kad ostavim tijesto preko noći u frižideru/nemojte ga stavljati na toplo/ove pide zahtjevaju vrijeme.
Nadjev:pomiješamo sve sastojke vilico u zdjelici posolimo i popaprimo po želji te dodamo malo ljute papričice/opcionalno.
Razvaljamo tijesto tanko .Narežemo na jednake pravokutike u svaki stavimo dio nadjeva od ribanog sira i jaja.Prebacimo tijesto preko krajeva.Prebacimo na lim na koji smo stavili papir za pečenje ,premažemo vrhove pidi..Pečemo u zagrijanoj pećnici na 200C/dok pide ne porumene.





Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname