utorak, 12. srpnja 2016.

Focaccia sa paprikom ,tunom i rajčicom

Doista volim focaccie ,divno kruhasto tijesto sa malo povrtnog ,mesnog ili ribljeg nadjeva,.Jedno jednostavno jelo koje radim uz ljetne mineštre ili variva sa žlicom.

Sastojci:

Tijesto:

200g brašna/glatko

100g oštrog brašna

170ml mlake vode

1žličica šećera

1žlica kvasca

1 ravna žlica soli

1žlica ulja za tijesto+ malo ulja za posudu za pečenje +malo ulja za pokapati kasnije

Nadjev:

1 veća paprika

1 mala konzerva tune

10-tak crnih maslina

7-8 malih rajčica

Priprema:

U posudu stavite toplu vodu ,šećer i kvasac ,lagano miješate rukom da se šećer otopi i kvasac aktivira .Dodate obje vrste brašna i sol ,miješate da se sve poveže ,tijesto neće biti čvrsto kao za pizzu  trebalo bi biti mekano i ljepljivo .Izmiješano tijesto pokrijte krpom ostavite stajati 1h na sobno temperaturi /iako moram priznate i da su te ovih dana kao da ste stavili u pećnicu/.
U međuvremenu ispecite papriku i ogulite je od kože te očistite od sjemenki .Narežite papriku na trake ,posolite je i poparite te začinite sa malo maslinovog ulja.
Ocijedite konzervu tune.

Nauljite posudu za pečenje pa prebacite nadošlo tijesto.Posložite po tijestu trakice paprike ,masline,rajčice .Pokapate po tijestu sa malo maslinovog ulja ,posolite krupnom soli ,poklopite krpom i pustite da se još diže 1h.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/30min.

2 komentara:

  1. Volimoooo,samo bez mmaslina...u bilo kojoj kombinaciji...moram priznati da sa tunom nisam probala...ali evoo,sad moram😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti mila drago mi je da ti se dopada sa tunom je jako fino,a naravno da se masline mogu izbjeci ,veliki ti pozzz saljem,:-))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname