Sastojci:
Tijesto:
200g brašna/glatko
100g oštrog brašna
170ml mlake vode
1žličica šećera
1žlica kvasca
1 ravna žlica soli
1žlica ulja za tijesto+ malo ulja za posudu za pečenje +malo ulja za pokapati kasnije
Nadjev:
1 veća paprika
1 mala konzerva tune
10-tak crnih maslina
7-8 malih rajčica
Priprema:
U posudu stavite toplu vodu ,šećer i kvasac ,lagano miješate rukom da se šećer otopi i kvasac aktivira .Dodate obje vrste brašna i sol ,miješate da se sve poveže ,tijesto neće biti čvrsto kao za pizzu trebalo bi biti mekano i ljepljivo .Izmiješano tijesto pokrijte krpom ostavite stajati 1h na sobno temperaturi /iako moram priznate i da su te ovih dana kao da ste stavili u pećnicu/.
U međuvremenu ispecite papriku i ogulite je od kože te očistite od sjemenki .Narežite papriku na trake ,posolite je i poparite te začinite sa malo maslinovog ulja.
Ocijedite konzervu tune.
Nauljite posudu za pečenje pa prebacite nadošlo tijesto.Posložite po tijestu trakice paprike ,masline,rajčice .Pokapate po tijestu sa malo maslinovog ulja ,posolite krupnom soli ,poklopite krpom i pustite da se još diže 1h.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/30min.
Volimoooo,samo bez mmaslina...u bilo kojoj kombinaciji...moram priznati da sa tunom nisam probala...ali evoo,sad moram😉
OdgovoriIzbrišiHvala ti mila drago mi je da ti se dopada sa tunom je jako fino,a naravno da se masline mogu izbjeci ,veliki ti pozzz saljem,:-))
OdgovoriIzbriši