srijeda, 27. srpnja 2016.

Yumurta Dolmas


Punjena pohana  kuhana jaja servirana na salati ,fini jelo koje će te u turskoj dobiti kao doručak .

Sastojci:

8 jaja

2 deblje fete starog kruha/samo sredina

1žlica nasjeckanog peršina

2žlice maslinovog ulja 

prstohvat ljute paprike

sol,papar

Paniranje/klasično:

2 jaja

3žlice mrvica/krušne 

2žlice brašna

sol,papar


Priprema:

Skuhate jaja u tvrdo.Očistite ih od kore ,prepolovite ,izvadite žumanjak/prepolovite pažljivo da izvadite sredinu a da bjelanjak ostane kompaktna jer će te ga kasnije nadjenuti.U zdjelicu stavite sav žumanjak ,dodate sol ,papar ,ljute paprike ,namrvljenu sredinu kruha,nasjeckani peršin ,maslinovo ulje,izradite vilicom u ljepljivu smjesu.
Nadjenete jaja smjesom.Pohujete ih prvo u brašno ,pa u jaje koje ste izradili sa malo papra i soli pa u mrvice .Ispecite u plitkoj masnoći dok dobiju finu boju .Jaja možete složiti i u pećnicu na 180C/20min.prije pečenja ih samo premažete sa malo ulja.
Jaja servirate lagano ohlađena na začinjenoj salati od matovilca.
U zdjelice sa strane možete staviti gusti jogurt koji ste začinili solju ,paprom i pastom od češnjaka. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname