Sastojci:
oko 1,250-1,500 svinjskoga odkoštenog mesa/ tipa vrat ili leđa
Marinada:
700ml pive
3 žlice senfa/ljuti bi bio pravi pogodak ali može i dijon
1 veliki luk
3-4 žlice meda
Premaz:
1žlica brašna
1žlica maslaca sobne temperature
sol,papar
Priprema:
Očistite meso od viška masnoće i žilica.Operite ga i osušite.
U lonac stavite sve sastojke za marinadu i sitno nasjekcani luk .Pustite da sve kuha oko 5 min ili dok luk ne omekša .Sve ispasirate štapnim mikserom i ostavite da se dobro ohladi.
U veliku kesu za zamrzavanje stavite meso ,prelijete sve marinadom zaveže čvor na kesici ,pa sve stavite u zdjelu .Pustite da se meso marinira najmanje 8h ali moj vam je savjet da ga ostavite u marinadi preko noći.
Prije pečenja meso izvadite barem pola sata prije iz frižidera da bude na sobnoj temperaturi.
Meso izvadite iz marinade osušite kuhinjskim papirom. ,posolite ga i popapriteU zdjelici sa strane izradite maslac sa brašnom pa premažete preko mesa.Popržite meso par minuta sa svake strane da uhvati finu boju .Prebacite meso u keramički pekač stavite umak .
Pecite meso u zagrijanoj pećnici na 180C nekih 1,5 h.Možete jednom tokom pečenja okrenuti meso.
Nema komentara:
Objavi komentar