petak, 7. listopada 2016.

Çubuk Kraker

Predobre grickalice ,fine i zdrave za tužna popodneva kišne jeseni,  uz dobar večernji film ,kao dodatak finom naresku ili mezama za popodnevni čaj/tako bi turci/ili fino druženje sa prijateljima.Uživajte i nemojte propustiti isprobati ovaj jednostavni beskvasni recept.


Sastojci:

380g brašna/glatko

1žličica soli

1žličica šećera

110g jogurta

60ml ulja

1žličica octa

75 maslaca/sobne temperature

1/4žličice ljute paprike

1/4 žličice slatke paprike/super je i sa dimljenom

2žličice timijana/origano

1 žumanjak

Premaz:

1 bjelanjak

1žličica sezama/crni i bijeli/


Priprema:

Ostavite sve sastojke 20min na sobnoj tempereaturi ,pogotovo maslac.
U zdjelu za miješanje stavite sve tekuće sastojke pa dodate sol ,šećer i začine te žumanjak,postepeno stavjljajte brašno miješajući/bilo bi dobro brašno prosijati ali nije problem /ako ste sigurni u kvalitetu /ako to i ne uradite.
//Samo jedan mali savjet ja dosta radim sa brašnom  pa uvijek kupujem brašno u pakovanju od 5 kg takva brašna znaju na dijelovima koji se  spajaju sa papirom povući vlagu iz skladišta pa nastanu male grudice osim što su neugodne za pod zub kojeg mogu i slomiti te grudice imaju i neugodan okus po vlazi/kod nas bi rekli tufini/zato moj savjet je da sva ta brašna "na veliko"obavezno prosijete.//

Raširite tijesto oklagijom da bude tanko /ne pretanko /otprilike 0,5 cm debljine .Premažete /najbolje rukom/tijesto bjelanjom prospite sezamom/ako želite malo slanije grickalice možete još posoliti krupnom solju/.Narežite rotolonom/okrugli rezač za pizzu/na trake centimetar debljine pa ih prepolovite na pola ,ne moraju biti sve iste meni ne smeta/pa ni tvorničke nisu sve po špagu/.Posložite ih na papir za pečenje.
Zagrijete pećnicu na 210C.Pecite krekere 10-15 min,vidjeti ćete kad dobijete finu zlatnu boju i počnu se micati po protvanu.



Grickajte !!!!

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname