Još jedan turski klasik ,divan kisir od cikle Osim što će biti ukras na svakom stolu /čak i svečanom/ovaj kisir oduševiti će vas i okusom ,ovo je pravi zimski kisir.
Sastojci:
150g bulgura
250ml vode od kisele cikle
4-5žlica kisele cikle
1 češanj češnjaka
1 manji krastavac
1žlica meda
1/2limuna sok
2 žlice nasjeckanog peršina
2žlice nasjeckanog kopra
5-6žlica maslinovog ulja
sol,papar
prstohvat ljute papričice/pul biber /manje više po ukusu
Priprema:
Stavite vodu od kisele cikle u lončić ,dodate malo vode /2žlice/i med pustite da sve zakuha pa dodate bulgur.Kad prokuhao bulgur ,makne sa vatre poklopite tanjurićem ostavite stajati pola sata /za to vrijeme bulgur bi trebao upiti svu količinu vode ako dogodi da je ipak ostalo malo vode ocijedite/.Pustite da se ohladi do kraja.
Nasjeckajte začinske bilje ,ciklu i krastavac na kockice ,naribate češnjak.Stavite sve u posudu za serviranje dodate ohlađeni bulgur pa sve dobro promiješate .Začinite sve sa solju,paprom i ljutom paprikom a potom i sa uljem i sokom od limuna .Pustite da bulgur odstoji na hladnom mjestu i da se povežu okusi,isprobate prije serviranja i po želji dodatno začinite.
Servirate ohlađeno uz mezu.
Nema komentara:
Objavi komentar