Sastojci:
Podloga:
1 avokado
1 žličica soka od limuna
1 libanonski krastavac/dva obična
2 češanja češnjaka/protisnuti/
300g jogurta
1žlica maslinovog ulja
1žlica jabučnog octa
1 žličica nasjeckanog peršina
sol,papar
prstohvat mente/opcionalno
1 žličica sitno nasjeckanih oraha
Ostalo:
4 jaja
1 nasjeckani mladi luk
prstohvat ljute paprike/manje više po ukusu
Priprema:
U zdjelu stavite oguljeni avokado izradite ga vilicom pokapate sa malo soka od limuna.Odvojite 2/3 krastavca ogulite ga i očistite od špica pa naribate na ribežu .Ostatak krastavca izdubite narežite na krugove/za dekoraciju/.Pomiješate krastavac sa avokadamom dodate ostale sastojke za pastu promiješate ,posospite i poparite po ukusu.
Jaja skuhate utvrdo ,ohladite ,pa narežite na krugove .Kremastu smjesu prvo stavite na tanjur za serviranje ,okolo stavite krugove jaja pa po sredini narezani krastavac.Posolite i popaprite po ukusu na vrh prospite sitno nasjeckanim mladim lukom ,pa prospite ljutom paprikom.
Servirate kao mezu ,prilog ,salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar