Sastojci:/4 osobe
4 pileća bataka sa karabatkom
Marinada:
4-5žlica maslinovog ulja
prstohvat ljute paprike
1žličica timijana
1žličica currija
1/2žličice kumina
1/2žličice slatke mljevene paprike
1/2žličice soli/više manje po ukusu
1/2žličice papra/više manje po ukusu
Ostalo:
2 jaja
2-3 žlice brašna
4 žlice krušnih mrvica
Priprema.
Operite i osušite piletinu ,ogulite joj kožu .Okrenete na donju stranu pa oštrim nožem zarežete karabatak ,odrežete kost na zglobu ,rastanjite .Zarežite i raširite meso na bataku,vrhove ,kapice na vrhu kosti otkinete. .Odložite sa strane dok ne pripremite svo meso.
U zdjelu stavite sve sastojke za marinadu ,dobro promiješate pa stavite meso ,par puta ga okrenete u marinadi ,poklopite sve prozirnom folijom pa odložite barem na sat vremena u hladnjak.
Panirajte klasičneou zdjelice stavite brašno ,u drugu jaja sa malo soli /lagano razmućeni/ i u treću mrvice.Meso prvo umočite u brašno otresite višak ,pa u jaje i na kraju u mrvice.Stavite kotlete na lmi na koji ste stavili papir za pečenje pokapate ostatak marinade po mesu.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/30 min ili dok ne dobiju finu boju .
Servirate uz kuhano povrće ,finu salatu ,krumpir i sl.ma sve sto vam paše uz panirano meso.
sviđa mi se ovo jakoooooo...LuLi
OdgovoriIzbrišiEvo mi Lulca ,ovo je odlcna fora ,hvala ti puno na konetaru:-)))
OdgovoriIzbrišiovo je nesto super...
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno mila ,sve preporuke za recept ,pozzz
OdgovoriIzbrišiSamo da napomenem,da se bataci mogu peci i na masnoci ali za to vam treba malo vise ulje i strpljenja ,popzzzz
OdgovoriIzbriši