Sastojci:
200g graška/smrznuti ili svježi
1žlica sirnog namaza
100g deblje rezane kvalitetne dimljene šunke
10-tak feta francuza/ciabatte ili sličnog hrskavog bijelog ili integralnog kruha
sol,papar
1 srednji luk
1 žlica maslinovog ulja
2žličice ribanog parmezana
Priprema:
Zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prepržite luk /sitno nasjeckani/dok ne dobije finu zlatnu boju, dodate grašak, pronmiješajte da se zamasti.Podlijete vodom, posolite, pa pustite da kuha dok grašak ne omekša.
Izvadite šupljikavom žlicom malo graška pa ga stavite sa strane, ostatak graška izradite u paštelu štpanim mikserom.Dodate u paštelu sirni namaz, izradite do kraja da se sve spoji.Žlicom nadodate cijeli grašak koji ste odvojili sa strane/promiješate/ovo se radi zbog teksture da vam ne bude dosadno dok jedete😄😄😄😃/
Kruh posolite premažete maslinovim uljem pa prepržite na suhoj grill tavi.Prepečencem premažete oguljenim češnjom češnjaka/neka bude malo veći biti će vam lakše/
Premažete kruhče namazom/neka bude bogato/po vrhu stavite nasjeckanu dimljenu šunku.
Nema komentara:
Objavi komentar