Fino marinirana pileća prsa sa hrskavom koricom, turska varijacija ovog finog jela.
Sastojci:
500g pilećih fileta
2 žlice gustog čvrstog/grčkog jogurta
1žlica koncentrata rajčice/ajvar
1žličica soli/ravna
na vrh noža ljute paprike
2 jaja/M
1/2žličice timijana/origano
1/2žličice papra
Ostalo:
2žlice brašna
ulje za plitko prženje
Priprema:
Pomiješate u zdjeli jogurt,, koncentrat rajčice, sol,papar,timijana ili origano, dobro promiješate.Piletinu operite narežete na trake, možete prije toga piletinu malo rastanjiti batićem za meso preko prozirne folije pa onda narezati, ja volim kad je malo deblja piletina /vama po ukusu/.Pileće trakice stavite u marinadu, poklopite i ostavite dva sata u frižideru.
Prije pečenja ostavite meso barem pola sata na sobnoj temperaturi.Pripremite zdjele sa jajem i brašnom.Stavljate trakice iz marinade prvo u brašno a potom u jaje.Pržite u plitkoj masnoći.Ocijedite na papiru za pečenje/iako doista ne popije ulje/.
Servirati uz salate, pita kruh.
Kakva divna paleta boja i ukusa, primamljivo!
OdgovoriIzbrišiHvala puno draga Dubravka drago mi je da svratite na moj blog, pozzz:-))))
OdgovoriIzbriši