Fini stakleni rezanci i prženi mladi kupus, sladak i fin, sve gotovo u trenu a sve zdravo i fino.Ako vam treba brz, fin i zdrav vege ručak isprobajte ovaj recept.Osim staklenih rezanaca možete koristiti običnu tjesteninu /tipa špageta/.
Sastojci:
1 srednji mladi kupus/naglasak je na mladi/
125g staklenih rezanaca/tjestenine ali tanke po želji/
3 jaja
1 mala ljuta papričica/opcionalno
malo soli
1žličica sezamovog ulja
1žličica ulja
1žlica rižinog octa/bijelo vino
2 mlada luka
na vrh noža ljute mljevene paprike
2 češanja češnjaka
2mlinca bijelog papra
soja umak po ukusu
Priprema:
Zagrijete wok sa malo ulja/pazite da rasporedite ulje po cijelom woku/razradite jaja sa malo soli.Namočite staklene rezance u vodi ili ako koristite obične skuhate ih.
Prepecite razmućeno jaja u woku odvajajući ih drvenom žlicom.Izvadite ih na toplo mjesto i odložite do korištenja.Narežite povrće na tanko.Kupus podijelite na četiri dijela, izvadite srčiku pa svaki dio narežite na sitne trakice.
Sastojci:
1 srednji mladi kupus/naglasak je na mladi/
125g staklenih rezanaca/tjestenine ali tanke po želji/
3 jaja
1 mala ljuta papričica/opcionalno
malo soli
1žličica sezamovog ulja
1žličica ulja
1žlica rižinog octa/bijelo vino
2 mlada luka
na vrh noža ljute mljevene paprike
2 češanja češnjaka
2mlinca bijelog papra
soja umak po ukusu
Priprema:
Zagrijete wok sa malo ulja/pazite da rasporedite ulje po cijelom woku/razradite jaja sa malo soli.Namočite staklene rezance u vodi ili ako koristite obične skuhate ih.
Prepecite razmućeno jaja u woku odvajajući ih drvenom žlicom.Izvadite ih na toplo mjesto i odložite do korištenja.Narežite povrće na tanko.Kupus podijelite na četiri dijela, izvadite srčiku pa svaki dio narežite na sitne trakice.
Stavite u wok jos malo ulja pa dodate čili papričicu, mladi luk i češnjak,kratko propirjate pa dodate narezani kupus.Promiješate i miješajući dinstate dok malo ne omekša zapamtite da kupus mora ostati hrskav, vratite jaja i dodate ocijeđenu tjesteninu , lagano posolite i poparite bijelim paprom, doradite soja umakom po ukusu.
Servirati toplo, posuti nasjeckanim mladim lukom ili meni bolje paše nasjeckanim svježim peršinom.
Ovo bih ja slistila za čas, kako ukusno izgleda.
OdgovoriIzbrišiOdlicna stvar i kao prilog i kao cjelovit obrok i mi isto jakoo volimo, hvala puno mila :-)))
OdgovoriIzbriši