Balancane na salatu, divota koja osvaja, bio da će te ih peči na roštilju ili u tavi.
Sastojci:
3 manje balancane
1 žličica soli
300ml vode/manje više po potrebi/
Nadjev:
150g gustog jogurta
1 češanj češnjaka
sol,papar
4-5 listova bosiljka
100g naribanog topljivog sira/tipa mozzarella
2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Narežite balancane na malo deblje fete , stavite ih u slanu hladnu vodu, na njih stavite jedan tanjur ili poklopac da potonu.Ostavite stajati pola sata.Izvadite i pustite ocijediti na papiru za pečenje.
Zagrijete roštilj ili grill tavu .Premažete balancane sa malo ulja, prepržite ih sa obje strane da se fino zapeku i smekšaju.
Na vruće fete balancani odmah nanesite žlicu/manje više po želji/nadjeva , odmah posložite drugu pa nastavljajte dok ne potrošite sve sastojke.Na toplom će se sir otopiti tako da će se sve fino složiti.
Delicious ...
OdgovoriIzbrišiHvala puno...
OdgovoriIzbriši