ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Bohça Kebabı

Papir kebab ili fino meso i povrće u papiru za pečenje, jednostavno, starinsko jelo. Ako se pitate kako su to nekad radili kad nisu imali papira za pečenje ovakve stvari su se pekle u posebno obrađenoj životinjskoj koži.Kebab je divan, šaren, pun povrća i vrlo aromatičan s obzirom da se sve peče  u vlastitoj pari .

Sastojci:/4 osobe


1 srednja tikvica

2 manja luka

6 češanja češnjaka

1 balancana

500g mesa po želji/tradicionalno janjetina/

1 manja ljuta papričica/1/4 žličice mljevene ljute paprike

sol,papar

1žličica timijana

150g graška

2 rog paprike crvene

4 žlice maslinovog ulja

4 krumpira/srednja/


Priprema:

Meso narežite na trakice ili kockice, veličine po želji /nemojte meso čistiti od masnoće jer ipak u masnoći je  i dio okusa  a i trebati će vam za svo ostalo suho povrće/odložite.
Narežite oguljeni krumpir na kocke, narežite opranu papriku na kocke.Nasjeckate češnjak i luk na kocke.Balacanu na kockice ne trebate je guliti.Sve stavite u zdjelu, dodate meso, posolite, poparite dodate ostale začine i maslinovo ulje.Sve dobro promiješate.Nemojte zaboraviti grašak.
Podijelite smjesu na 4 dijela.Uzmite papir za pečenje pa svaki dio zamotate zamotuljak vežite kuhinjskim konopom.
Stavite peči u zagrijanu 180/9o min




Gotovi kebab izvadite na duboke tanjure/svakom svoj/, otvorite, isprobate pa doradite okus po želji, pokapate sa još malo maslinovog ulja te pospete nasjeckanim peršinom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname