Papir kebab ili fino meso i povrće u papiru za pečenje, jednostavno, starinsko jelo. Ako se pitate kako su to nekad radili kad nisu imali papira za pečenje ovakve stvari su se pekle u posebno obrađenoj životinjskoj koži.Kebab je divan, šaren, pun povrća i vrlo aromatičan s obzirom da se sve peče u vlastitoj pari .
1 srednja tikvica
2 manja luka
6 češanja češnjaka
1 balancana
500g mesa po želji/tradicionalno janjetina/
1 manja ljuta papričica/1/4 žličice mljevene ljute paprike
sol,papar
1žličica timijana
150g graška
2 rog paprike crvene
4 žlice maslinovog ulja
4 krumpira/srednja/
Priprema:
Meso narežite na trakice ili kockice, veličine po želji /nemojte meso čistiti od masnoće jer ipak u masnoći je i dio okusa a i trebati će vam za svo ostalo suho povrće/odložite.
Narežite oguljeni krumpir na kocke, narežite opranu papriku na kocke.Nasjeckate češnjak i luk na kocke.Balacanu na kockice ne trebate je guliti.Sve stavite u zdjelu, dodate meso, posolite, poparite dodate ostale začine i maslinovo ulje.Sve dobro promiješate.Nemojte zaboraviti grašak.
Podijelite smjesu na 4 dijela.Uzmite papir za pečenje pa svaki dio zamotate zamotuljak vežite kuhinjskim konopom.
Stavite peči u zagrijanu 180/9o min
Gotovi kebab izvadite na duboke tanjure/svakom svoj/, otvorite, isprobate pa doradite okus po želji, pokapate sa još malo maslinovog ulja te pospete nasjeckanim peršinom.
Sastojci:/4 osobe
1 srednja tikvica
2 manja luka
6 češanja češnjaka
1 balancana
500g mesa po želji/tradicionalno janjetina/
1 manja ljuta papričica/1/4 žličice mljevene ljute paprike
sol,papar
1žličica timijana
150g graška
2 rog paprike crvene
4 žlice maslinovog ulja
4 krumpira/srednja/
Priprema:
Meso narežite na trakice ili kockice, veličine po želji /nemojte meso čistiti od masnoće jer ipak u masnoći je i dio okusa a i trebati će vam za svo ostalo suho povrće/odložite.
Narežite oguljeni krumpir na kocke, narežite opranu papriku na kocke.Nasjeckate češnjak i luk na kocke.Balacanu na kockice ne trebate je guliti.Sve stavite u zdjelu, dodate meso, posolite, poparite dodate ostale začine i maslinovo ulje.Sve dobro promiješate.Nemojte zaboraviti grašak.
Podijelite smjesu na 4 dijela.Uzmite papir za pečenje pa svaki dio zamotate zamotuljak vežite kuhinjskim konopom.
Stavite peči u zagrijanu 180/9o min
Gotovi kebab izvadite na duboke tanjure/svakom svoj/, otvorite, isprobate pa doradite okus po želji, pokapate sa još malo maslinovog ulja te pospete nasjeckanim peršinom.
Nema komentara:
Objavi komentar