Fino, aromatično jelo, jednostavna pečena piletina iz tave sa svim guštima mediterana.
Sastojci:
1 kg piletine/dijelovi po želji najbolje bataci/
5 kom mesnatih zrelih rajčica/pelate
2 žlice maslinovog ulja
2 srednja luka
2 češanja češnjaka
sol,papar
1žlica nasjeckane kadulje
200ml pilećeg temeljca
1žlica kapara/opranih iz salamure/
1/2žličice šećera
Priprema:
Operete piletinu, osušite je kuhinjskim papirom.Piletinu posolite i poparite.U dubljoj tavi ili loncu zagrijete maslinovo ulje, prepržite piletinu sa obje strane da dobije finu zlatnu boju/ako vam se ocijedilo previše masnoće slobodno odlijete iz tave , ali nikad ne zaboravite da je u masnoći i dio okusa/.Dodate luk, prepržite kratko, potom narezanu rajčicu, šećer, češnjak i kadulju pa sve nastavite pirjati par minuta.
Podliete temeljcem, poklopite i nastavite na laganoj vatri pirjati nekih 35 min.Otklopite poklopac , dodati oprane kapare/ako su velike možete ih i nasjeckani ali obično domaće kapare nisu velike/ostavite da se sve pet minuta reducira na malo jačoj vatri .Preokrenete često piletinu da se obavije finim umakom.
Servirati toplo ili mlako/čak i na sobnoj temperaturi je fino/uz kuhano povrće i preprženi kruh.
Jako mi se dopada.
OdgovoriIzbrišiHvalaaaa :-))
OdgovoriIzbriši