Divni mali oblačići, fini i lagani, naprosto lebde u juhi.
1 jaje
1 žlica otopljenog maslaca
sol,papar
1žlica nasjeckanog lišća peršina
Sastojci:
5žlica zobenih pahuljica1 jaje
1 žlica otopljenog maslaca
sol,papar
1žlica nasjeckanog lišća peršina
Priprema:
U zdjelu stavite sve sastojke za noklice, dobro promiješate.Ostavite stajati 2 h na sobnoj temperaturi da zob popije sve sastojke i omekša.Zob možete izraditi štapnim mikserom da dobijete glatku teksturu i izgled pravih noklica, ja volim rustikalne pa sam ih samo malo izradila vilicom.
Juhu koju ste kuhali procijedite , zagrijete do vrenja, stavite noklice/vadite ih klasično, žlicom u veličini po želji/Maknete juhu sa vatre, poklopite ostavite stajati 15 min.
Servirati vruće,
Nema komentara:
Objavi komentar