Sastojci:/4 osobe
500g mljevenog mesa
200g lisnatoga tijesta
1 manji luk
2 češanja češnjaka
1 jaje
2 šnite kruha/par žlica mlijeka
sol,papar
1 žličica origana
1žličica senf
1žličica kečapa
Umak od rajčice:
400ml pelate
1žličica timijana
sol
1žličica šećera
1 žličica pecivnog praška
1 žlica maslinovog ulja
1 protisnuli češanj češnjaka
1 manji luk
2 češanja češnjaka
1 jaje
2 šnite kruha/par žlica mlijeka
sol,papar
1 žličica origana
1žličica senf
1žličica kečapa
Umak od rajčice:
400ml pelate
1žličica timijana
sol
1žličica šećera
1 žličica pecivnog praška
1 žlica maslinovog ulja
1 protisnuli češanj češnjaka
Premaz:
1 žumanjakOstalo:
100g naribanog siraPriprema:
Zagrijete pećnicu na 180C.
U zdjelu stavite sredinu kruha/pupu/ prelite je mlijekom, pustite par minuta da kruh omekša.Za to vrijeme stavite mljeveno meso u zdjelu dodate začine, ocijeđeni omekšali kruh, jaje, posolite i poparite po ukusu/doista ove okruglice možete napraviti po svom ukusu, meni su jako fine sa malo ljute paprike/.
Napravite okruglice veličine po želji.Posložite ih na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje. Pecite /naravno ovisno o veličini okruglica/ nekih 20min.Izvadite ih pustite da se ohlade jer kao što znate na lisnato ne smije ništa vruće.
Razvaljate lisnato tijesto ili ako kupite već razvaljano malo ga rastanjite.Izrežete na veličine ovisno o veličini okruglica.Naribate sir pa na sredinu svake kocke od lisnatoga tijesta stavite malo sira/možete po želji dodati i malo origana/Na sir stavite okruglice, zamotate.Okruglicu vratite na papir za pečenje/ne morate uzimati novi onaj na koji su se pekle okruglice biti će dostatan a eventualna ocijeđena masnoća dati će ekstra okus okruglicama i tijestu.Pazite da spoj bude sa donje strane.
Premažete okruglice žumanjkom , pecite još 20-tak minuta u pećnici ili dok ne dobiju finu zlatnu boju i počnu se micati po limu.
Za to vrijeme napravite umak od rajčice tako da sve sastojke izradite štapnim mikserom, stavite u lončić , pustite da prokuha, na laganoj vatri kuhate dok se umak malo ne reducira ali i dalje ostane kremast.
Tople ili hladne okruglice servirati sa umakom od rajčice.
Fine, nema šta!
OdgovoriIzbrišiHvala puno!!
OdgovoriIzbrišiOdlićna ideja.!
OdgovoriIzbrišiHvala puno Dubravka, pozdrav letiiiii...
OdgovoriIzbriši