srijeda, 17. siječnja 2018.

Pohane šnicle alla marescialla

Fino talijansko jelo, iako će vam se možda na prvi činiti fensi naziv ipak je ovo u suštini sirotinjsko  jelo, malo mesa nadjev od krumpira i malo šunke.Uživajte u ovom običnom, neobičnom jelu.

Sastojci:/4 osobe

8 tankih šnicli/svinjetina, može i teletina ili piletina

4 srednja krumpira

4 fete šunke

1 žlica maslinovog ulja

1 žličica sitno nasjeckanog peršina

1 mali protisnuli češanj češnjaka

na vrh noža muškatni oraščić

sol,papar

malo timijana/origano.

Pohanje klasično:brašno, jaje i krušne mrvice, sol.

Priprema:

Rastanjite šnicle, posolite i poparite te prospite sa malo timijana/origano/, odložite do korištenja.Skuhate oguljeni i narezani krumpir u slanoj vodi, procijedite ga i izradite vilicom.U smjesu krumpira dodati maslinovog ulja , promiješati /smjesa mora biti gusta ali ne suha pa po potrebi dodate malo više ulja/ zatim protisnuli češnjak/nemojte pretjerivati/ , oraščić, peršin, sve dobro promiješate pa isprobati slanost pa doraditi solju i paprom po ukusu.
Smjesu od krumpira podijeli na 4 dijela.Na svaku  šniclu staviti dio nadjeva, šnitu šunke preklopiti drugom šniclom, pritisnuti da se poveže.

POhati klasično: prvo u brašno, potom u jaje koje ste izradili sa malo soli i na kraju u mrvice.
Pohane šnicle peći u dobro zagrijanoj masnoći ili u pećnici na 200C/ 25 min u ovisnosti koliko su vam debele šnicle.
Servirati toplo uz kuhano povrće , komadić limuna ili salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname