petak, 6. travnja 2018.

Yufkali pide/pide u gotovom tijestu za pite


Prefine male mesne pite/pide, od gotovih kora za pite.Dosta sam upita dobila u vezi grčkog /gustog/čvrstog jogurta, naime naši jogurti su puni vode i imaju kiseliju notu zato umjesto grčkog jogurta radije uzmite kiselo vrhnje od 12%.Jufkali pida ima dosta inačica ovo je moja verzija sa juga Turske.

Sastojci:

Nadjev:

300g mljevenog junećeg mesa/meso po želji

1 žlica ajvara

1žličica koncentrata rajčice

1žlica nasjeckanog peršina/svježeg naravno/

na vrh noža mljevenog kumina i cimeta

3 češanja češnjaka

sol,papar

1/4žličice ljute mljeven paprike

1 luk

1žličica maslaca +1žličica maslinovog ulja

1 crvena paprika

1 žuta paprika

Premaz:

1puna žlica grčkog jogurta

1,5žlica ulja

1 jaje

Ostalo:

8 jaja

8 komada gotovih listova/kora za pitu/300g

Priprema:

U tavu zagrijete maslac sa uljem dodate sitno nasjeckani luk, prodinstate ga, da uvene, dodati na kockice narezanu papriku/obje vrste/dinstati sa lukom da uvene/nemojte papriku suviše na sitno nasjeckati neka bude malo krupnija/.Kad paprika uvene, dodati  češnjak, koncentrat rajčice, ajvar, politi sa žlicom vode, povezati sa lukom.Pomiješati sa mljevenim mesom u koji ste dodali sol,papar,ljutu papriku, cimet, peršin, kumin i cimet.Promiješati da se sve fino spoji, ostaviti stajati na sobnoj temperaturi pola sata.
Napraviti premaz:pomiješati ulje, jogurt i jaje

Motanje:

Izvadite jedan list kore za pite , uhvatite ga po sredini a zatim motate u krug dok ne dobijete ružicu.Ružicu od tijesta stavite na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Ponavljate postupak dok ne potrošite kore.Svaku prelite, premažete pripremljenim preljevom mazati u sredinu svake stavite nadjev od mesa.

U sredinu svake napravite malo udubljene u mesu.Razbite jaje u zdjelicu pa jednom polovinom kore izvadite žumanjak sa malo bjelanjaka i  stavite u sredinu pide, malo posolite.
Ponavljati postupak dok ne potrošite sastojke.
Peći u zagrijanoj pećnici na 170C/20min



Pustiti da se malo ohladi servirati uz jogurt.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname