četvrtak, 31. ožujka 2016.

Medeni losos sa salsom od Avokada

Medeni losos sa salsom od Avokada 

4 osobe

Sastojci :

4x200g/fileta lososa
2 žličice meda
2 ravne žličice brašna
sol i svježe mljeveni papar
Par žlica maslinovog ulja

Salsa:

1 veliki avokado
1 naranča /filetirana /odvojena od kože
1 mali crveni luk/dva mlada luka
1/2žličice korice naranče
1 češanj češnjak
1 žlicu nasjeckanog svježeg korijadera
2 žlice maslinovog ulja
1/2limeta sok


Losos operite narezite na porcije ,Posolite ih i popaprite.Zagrijete pećnicu na 180C
Filete lososa pokapate medom i pospete brašnom.Zagrijete tavu pa prepecite filete lososa oko dvije minute sa svake strane da p+dobiju finu boju .Prepečeni losos stavite u protvan na koji ste stavili papir za pečenje nastavite peci u zagrijanoj pećnici jos deset minuta.

Za to vrijeme napravite salsu:
U posudu stavite sitno nasjeckanih ili pritisnuti češnjak ,dodate filetiranu narezanu naranču ,narezani avokado ,nasjeckani korijader,sol,papar ,koricu naranče ,sok od limete ,maslinovo ulje .Sve dobro promiješate.


Tople filete lososa pospete salsom,pokapate sa jos malo maslinovog ulja .Servirate uz salatu ili kuhano povrće.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname