4 osobe
prilog
Sastojci:
750g krumpira
1 luk/srednji
1 češanj češnajka /u kori
200ml pilećeg temeljca
100ml svjetlog aceta balsamica/jabučni ocat
prstohvat šećera
sol,papar/po ukusu
1 vezica rokvice
1 krastavac
1 žlica nasjeckanog vlasca
2 žlice običnog ulja
Priprema:
Stavite kuhati krumpir u kori zajedno sa češnjakom u kori.Kuhani krumpir ogulite ,nasjeckajte .Češnjak ogulite ,odložite.
U tavi zagrijete ulje pa na njemu preprzite sitno nasjeckani luk ,dodate protisnuli češnjak.Posdlijte sve sa pilećim temeljcem ,deglazirate tavu ,pustite da prokuha pa smanjite vatru dodate šećer,sol,papar,ocat i senf ,pustite sve da se poveže ,prelite po krumpiru ,poklopite i pustite da odstoji pola sata.
Sve promiješate u ohlađeni krumpir .Dodate ulje ,po potrebi dodatno posolite i poparite ,podlije sa jos malo octa .Prilagodite je okusu.
Nema komentara:
Objavi komentar