četvrtak, 21. srpnja 2016.

Irina rolat/spužvasta rolada od sira i confleksa

Neobičan recept iz Irina Caffe.Započnite vikend jednim finim ,osvježavajučim rolatom od sira,đema i kiselog vrhnja.

Sastojci:

Sirna krema:

400g svježeg sira/skuta,riccotta i sl.

1 jaje

50g šećera u prahu

1 vanilija šećer

3 žlice vrhnja za kuhanje

Biskvitna smjesa:

3 jaja/L

1 žlica šećera

3pune žlice brašna

1/2žličice praška za pecivo

2žlice brandy/mlijeko

1velika šaka cornfleksa

 Priprema:

U zdjelu stavimo sve sastojke za sirnu kremu ,dobro promiješate da se sve spoji .Pripremite lim za pečenje odpriike 30x25cm,na njega stavite papir za pečenje kojega možete lagano nauljite/samo malo.Stavite smjesu za sirnu kremu,raširite je i zagladite .
Zagrijete pećnicu na 180C.
Napravite biskvitnu smjesu :
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Žumanjke izradite sa šećerom da budu pjenasta i da se šećer otopi .Pomiješate brašno sa pecivnim praškom pa dodate u jaja,dodate brandy /mlijeko  ,sve dobro promiješate .Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg uz prstohvat soli .Postepeno, lagano miješajući žlicom umiješate bjelanjak u smjesu od jaja i brašna /ne smijete jako da ne bi izašao zrak inače će vam tijesto biti žilavo/na kraju dodate šaku confleksa ,promiješate.


Premažete smjesu biskvita preko sirne kreme,zagladite .Pecite u zagrijanoj pećnici 20min.
Izvadite rolat.Kuhinjsku krpu/možete i drugi papir za pečenje/ prospite šećerom u prahu pa na nju prebacite rolat tako da biskvitna smjesa/gornji dio/ bude na krpi .Ogulite papir za pečenje.


Premažete još mlaki rolat sa par žlica đema po želji .Zarolate rolat u roladu .Stavite u frižider da se stisne nekih sat vremena.
Izvadite rolat ,premažete ga kiselim vrhnje/200ml ,20%//ako volite možete i tučenim slatkim vrhnje ,prospite je lagano zdrobljenim cornfleksom.Pospite šećerom u prahu.




Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname