četvrtak, 22. ožujka 2018.

Swirl kuglof/kuglof od cimet rolica

Prefine cimet rolice sa lješnjacima u kalupu od kuglofa, pravi tradicijonalni kuglof od dizanog tijesta.Slatki, mekani, sočni, isprobajte!

Sastojci:

450 g glatkog brašna

155ml mlakog mlijeka

1pecivni prašak

1/2žličice soli

4 žlice šećera

5 žlica ulja

1 jaje/L

1 instant kvasac

Nadjev:

100g preprženi nasjeckanih ili krupnije mljevenih lješnjaka

1žličica cimeta

80g smeđeg šećera

80g maslaca


Priprema:


Tijesto:
u zdjelu prosijate brašno, dodate šećer, intsant  kvasac i sol, pomiješate pa dodate jaje, ulje i mlako mlijeko, zamijesite glatko mekano tijesto koje se ne lijepi po potrebi dodati još malo brašno.Vratiti tijesto u zdjelu koju ste lagano po brašnili, pokriti prozirnom folijom i staviti na toplo mjesto nekih 45 min.

Nadošlo tijesto izručiti na radnu plohu na koju ste stavili malo brašna.Razvaljati na prst debljine/možda malo tanje/ u pravokutnik.Naribati po tijestu maslac.Posuti ravnomjerno smeđim šećerom, cimetom i nasjeckanim lješnjacima, sve pritisnuti lagano dlanovima da se poveže.

Zarolati u roladu.Podijeliti roladu na 4 dijela.Od svakog dijela  razrezati 6-7 dijelova.
Kalup za kuglof zamastiti u njega ubaciti mjestimično krugove tijesta, pokriti prozirnom folijom, ostaviti još pola sata stajati na toplom mjestu.

Zagrijati pećnici na 180C.Kuglof peći nekih 30 min , provjeriti ražnjićem da li je pečen.Ostaviti da se ohladi u kalupu a potom izvaditi na tanjur.

4 komentara:

  1. Odgovori
    1. Hvala ti pnuo Cora moja, pozdrav ti leti , kod nas noćas opet potres:-(

      Izbriši
  2. Prav vidjeh na coolinarici pomoravka opet jaše, hahah, pa nema ta obraza, jeli ona normalna uopće???Da nije žaosno bilo bi smiješno!!Pozdrav mila ne daj se iznervirati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam baš shvatila, jeli ovaj recept prepisala,nisam vidjela, strasno!

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname