Sastojci:
Juha:
1 veća mrkva
1 manja tikvica
1 zrela rajčica
1 crveni luk/srednji
2 krumpira
2 češanja češnjaka
100g celera
100g pastrnjaka
3cm svježeg đumbira
1,2 l povrtnog temeljca/voda
sol,papar
1žličica ulja
1/2žličice soli
Noklice:
50g kukuruznog brašna
40g griza
100g jogurta/čvrsti/grčki
1/4 žličice soli
prstohvat šećera
1žličica nasjeckanog peršina
1 jaje
1žlica maslinovog ulja
Priprema:
Zamiješajte sve sastojke za noklice ,poklopite ostavite da odstoji dok ne završite juhu.
Juha:
Operite i ogulite povrće ,to se odnosi i na rajčicu možete joj oguliti kožu nožićem za krumpir ili je zarezati i kratko blanširati u vrućoj vodi i tada oguliti ako vam pak ne smeta kožica slobodno je nasjeckajte bez guljenja.Nasjeckajte oguljeni krumpir na kockice ,isto uradite i mrkvom ,celerom,pastrnjakom.Naribate đumbir i češnjak.
Na ulju prepržite nasjekcani luk da uvene i lagano se zaprži.Dodate svo ostalo povrće pa nastavite kratko pirjati .Podlijete sve sa vodom ili temeljcem ,posolite i poparite .Pustite da se sve kuha desetak minuta .
Sa dvije žličice formirate noklice ako vam je smjesa rijetka slobodno dodate još malo griza.Pustite da sve zakuha još jednom ,poklopite ,smanjite vatru na najmanje i pustite da noklice kuhaju još deset minuta na najmanjoj vatri pokriveno.
Servirate toplo.
Draga Micika zaista sve pohvale za tvoje recepte koje nam postavljas na sajtove.Nezna se koji recept da se odvoji i da se kaze ee' ovaj je naj bolji jer svi su ti mnogo dobri. Drago mi je da postojis i da svoje recepte djelis sa nama koji pratimo tvoje pisanje i hvala od srca sto i na nas mislis, sto svoje vreme koristis provodjeci i pisajuci nam recepte..Zelim mnogo srece i zdravlja,da nam pozivis mnogo mnogo godina i da sto vise dobijemo ovako ljepih recepata,
OdgovoriIzbrišiDraga moja ,puno hvala na ovako lijepim rijecima,presretna sam da je netko primjetio i zavolio recepte koje donosim sa puno ljubavi.Hvala do neba na divnim rijecima podrske i željama ,veliki vam pozz saljem i stotinu poljubaca od srca vam letii:-))))
OdgovoriIzbriši