Još jedan recept poznatog grčkog shefa Peskias Cristoforos ,fini mekani svinjski fileti u kremastom umaku od feta sira .Za ovo jelo u pravilu ide ovčja skuta/možete koristiti običnu pa je dodatno izraditi štapnim mikserom ili provući kroz sito da izbjegnete mrvičastu strukturu/ i feta sir .Ako ne možete pronaci skutu možete koristiti bilo koji sirni namaz po želji,svinjski filet možete zamijeniti i mekanm telećim šniclama ili filetima isto tako jako je fino i sa piletinom.Uživajte u ovoj brzinskoj delicijji.
Sastojci/4 osobe
700g mesa/fileti po želji/svinjski lungić
200g ovčje skute/sirnog krem namaza po želji
1 žličica timijana/majčina dušica/origano
1/2žličice mente
1žličica nasjeckanog peršina
150g mini rajčica
150g feta sira
1žlica maslinovog ulja
sol,papar
Priprema:
Narežite filete na prst debele fete.Posolite ih lagano i poparite.Zagrijete ulje u tavi pa na njemu prepržite filete sa jedne i druge strane/kratko samo da uhvate malo boje/
.Izvadite filete u keramički pekač.Pospete ih mentom i začinima.Na ulje od pečenja dodate skutu pa pustite da se lagano otopi do kremaste teksture .Prelijete sve po mesu.Pospete sve razmrljenom feta sirom.Pospete s malo maslinovog ulja i mentom,dodate narezane mini rajčice.
Nema komentara:
Objavi komentar