srijeda, 12. listopada 2016.

Kıymalı tava Döner

Nisam odavno stavila nekakav turski recept sa mljevenim mesom hehehe .Jedna brza varijacija donera ili začinjenog mesa iz tave sa jajima ,promisli čete klasika ,i ja ću se potpuno složiti ali je recept jako fini i vrlo jednostavan i zato ga isprobajte uz fine salate i pita kruh.Računajte da za jednu osobu treba oko 150g mesa i dva jaja ali to naravno ovisi o vama i apetitu osoba za koje kuhate.

Sastojci:/1 osoba


150g mljevenog mesa

2 jaja

1/2žličice kumina/mljevenog

1/2žličice timijana

1 češanj češnjaka/naribani/protisnuli
sol,papar

1/4žličice ljute paprike

1 srednja nasjeckana rajčica

1 mala nasjeckana paprika/pola veće

2 mlada luka

2žlice maslinovg ulja

Priprema:

Zagrijete ulje  u tavi.Dodate mljeveno meso koje odmah začinite začinima ,pržite meso okrećući ga često da se fino preprži .Dodate na sitno nasjeckani luk i češnjak ,nasjeckanu rajčicu na kocke i papriku.Pirjate sve skupa par minuta miješajući da povrće omekša.
Dodate dva razbijena jaja,lagano ih posolite ,poklopite poklopcem nastavite peći da se jaja zapeku izvana.
Toplo servirate na tanjur sve fino poparite svježe mljevenim paprom ,okolo na tanjuru stavite narezano povrće po ukusu ,servirate sa kruhom.





2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname