Sastojci;
Tijesto:
250g glatkog brašna
1/2kesice pecivnog praška
1 jaje
100g maslaca/hladnog/
100g šećera
Nadjev:
300g riccotte/skuta/
1veći limun/kora i sok/
100g šećera
1 vanilija šećer
Priprema:
U zdjelu za miješanje dodate brašno ,pecivni prašak i šećer ,promiješate sve zajedno pa dodate jaje i maslac/maslac uzmite iz frižidera rashlađeni pa ga naribate na ribežu za sir/Zamijesite tijesto na brzinu ,dodatno ga razradite na radnom stolu dok bude glatko i maslac se skroz upije u brašno .Uzmite kalup pa ga lagano nauljite ili stavite papir za pečenje .Uzmite polovicu tijesta uttisnite je u kalup /pravilno rasporedite/stavite tijesto sa kalupom u frižider ..Drugu polovicu tijesta stavite u duboko dok napravite nadjev.
U zdjelu stavite sir pa ga dobro razradite metlicama da se odvoji i postane kremast dodate šećer ,vanilija šećer sok i koricu limuna.Sve dobro promiješate da se poveže.Stavite nadjev na tijesto .Ostatak tijesta naribate ribežom ili natrgajte/kao trgance/ po vrhu pite.
Zagrijete pećnicu na 170C .Pecite pitu nekih 25min .Pustite da se pita ohladi u kalupu pa je izvadite na tanjur za serviranje/budite pažljivi.
Servirate uz kavicu iza obilatoga ručka.Uživajte u ovoj jednostavnoj deliciji!
Nema komentara:
Objavi komentar