petak, 4. studenoga 2016.

Pita od limuna

Najednostavnija pita od limuna koja će zasladiti svaki vikend i druženje .Vrijeme je agruma pa iskoristite .Mjere su inače za kalup 20cm ,ja sam radila u kalupu za pite od 28 cm u tom slučaju udvostručite sastojke.

Sastojci;

Tijesto:

250g glatkog brašna

1/2kesice pecivnog praška

1 jaje

100g maslaca/hladnog/

100g šećera


Nadjev:

300g riccotte/skuta/

1veći limun/kora i sok/

100g šećera

1 vanilija šećer

Priprema:

U zdjelu za miješanje dodate brašno ,pecivni prašak i šećer ,promiješate sve zajedno pa dodate jaje i maslac/maslac uzmite iz frižidera rashlađeni pa ga naribate na ribežu za sir/Zamijesite tijesto na brzinu ,dodatno ga razradite na radnom stolu dok bude glatko i maslac se skroz upije u brašno .Uzmite kalup pa ga lagano nauljite ili stavite papir za pečenje .Uzmite polovicu tijesta uttisnite je u kalup /pravilno rasporedite/stavite tijesto sa kalupom u frižider ..Drugu polovicu tijesta stavite u duboko dok napravite nadjev.
U zdjelu stavite sir pa ga dobro razradite metlicama da se odvoji i postane kremast dodate šećer ,vanilija šećer sok i koricu limuna.Sve dobro promiješate da se poveže.Stavite nadjev na tijesto .Ostatak tijesta naribate ribežom ili natrgajte/kao trgance/ po vrhu pite.
Zagrijete pećnicu na 170C .Pecite pitu nekih 25min .Pustite da se pita ohladi u kalupu pa je izvadite na tanjur za serviranje/budite pažljivi.
Servirate uz kavicu iza obilatoga ručka.Uživajte u ovoj jednostavnoj deliciji!




Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname