Sastojci:5 kom/10 manjih
250g lisnatoga tijesta
Nadjev:
2 žlice sirnog namaza
2 žlice majoneze/light/
1 češanj češnjaka/protisnuli/
1 veća cikla/kuhana i oguljena/
1žličica soka od limuna
sol,papar
Priprema:
Lisnato tijesto kupite gotovo razvaljano /bilo bi dobro da možete odmah rezati tijesto i da nemate otpada/ako pak morate razvaljati onda neka to bude dimenzija 20x25cm.Tijesto stavite na radni stol narežite ga na uzdužne trake 5 cm debljine.Potom tijesto po sredini podijelite na dva dijela tako da dobijete pravokutnike 10 cm duge 5 cm široke.Na gornjim dijelovima izrezanog tijesta napravite prozore /ja nisam ništa mjerila samo sam oštrim nožem izrezala/.Donje cijele premažete vodom pa na svaki zalijepite prozor.Prebacite kofice na lim za pečenje na koji ste stavili papair za pečenje .Pokapate ih sa malo vode /možete u dno pećnice isto staviti lončić sa vodom da se bolje napušu i budu hruskaviji/
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/nekih 15 min ili dok ne dobiju finu boju i počnu se micati po papiru za pečenje..Izvadite ih vani i pustite da se ohlade.
U zdjeli pomiješate sve sastojke za nadjev .Posolite i popaprite po ukusu naravno pazeći na slanost ribe.
Nadjenute kofice/ako vam se previše napuhala sredina kofica lagano je pritisnite prstima da se zalijepi za dno da možete lakše nadjenuti/.
Na vrh stavite komadiće ribe.
Nema komentara:
Objavi komentar