petak, 16. prosinca 2016.

Cappucinska torta iz Modene

Divna ,starinska torta Franjevaca reda Kapucina ,koja je postala tradicija u Modeni .Isprobajte ovu vrlo sočno i jednostavnu tortu i pronađite joj mjesto na blagdanskoj trpezi.Uživajte!!!

Sastojci:


Tijesto:


75g šećera

75 g maslaca

prstohvat soli

2 žumanjka

200g glatkog brašna

malo hladne vode/opcionalno

Nadjev:

125g maslaca

125g bajama/mljeveni

2 jaja

2 pune žlice brašna

1/2 male epruvete arome gorke bajame

125g šećera

1 paket vanilija šećera/1 mala žličica arome

Šećer u prahu za posuti

2-3žlice marmelade od višnje


Priprema:

Pripremite tijesto tako da sve sastojke stavite u zdjelu izradite u tijesto po potrebi dodate samo malo hladne vode .Tijesto zamotate u prozirnu foliju i stavite u frižider.
Do se tijesto odmara napravite nadjev ali prvo fino sameljete bajame.Pomiješate bajame sa brašnom.
 Maslac stavite  u zdjelu za miješanje dodate šećer ,šećer vaniliju ,aromu bajama pa dobro izradite mikserom da se šećer gotovo rastopi ,dodate jedno po jedno jaje miješajući iza svakoga.Na kraju dodate mješavinu brašna i bajama.Odložite na desetak minuta u frižider ili taman toliko koliko još tijesto mora stajati.

Uzmite kalup 22cm lagano ga zamastite ili stavite papir za pečenje .Stavite na dno svo tijesto  ,pravilno ga rasporedite ,na tijesto stavite marmeladu ,razmažite koliko vam treba u tanko sloju .Stavite nadjev i zagladite.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 175C/oko 40min
Ohlađenu tortu narežite uz čaj ili kavu.






2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname