Fina fritaja u korama za pitu u ovoj verziji sa dimljenim lososom /mi ga jako volimo/ako ne volite losos možete koristiti dimljenu tunu ,skušu čak i soma ako pak je vaš problem riba i nikako je nevolite naravno da u tom slučaju uzmite bilo koje dimljeno meso.
Sastojci:/24 cm kalup za tortu
7-8 kom kora za pitu
1žličica maslaca +1 žlica ulja
200g sirnog namaza/može i light
1žlica nasjeckanog mladog luka
1/2žličice kopra
sol,papar
1žlica naribanog parmezana
200g dimljenog lososa ili onog što već odaberete
Sastojci:/24 cm kalup za tortu
7-8 kom kora za pitu
1žličica maslaca +1 žlica ulja
Nadjev:
6 jaja
200ml vrhnja za kuhanje
50ml mlijeka
1žlica nasjeckanog mladog luka
1/2žličice kopra
sol,papar
1žlica naribanog parmezana
200g dimljenog lososa ili onog što već odaberete
Priprema:
Pripremite kalup lagano ga premažete maslacem ili stavite papir za pečenje .Kore svaku premažete otopljenim maslacem sa uljem ,slažite ga u harmoniku i u krug stavljate u kalup formirajući gnijezdo.Sastojke za nadjev ,jaja ,vrhnje ,mlijeko ,sirni namaz ,parmezan ,kopar i nasjeckani mladi luk dobro izradite metlicom .Na dno gnijezda možete staviti nasjeckani losos ili možete losos dodati u smjesu to ostavljam vama .Prelijete na kore.
Na vrh stavite raširene listove peršina .Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/30 min ili dok se fritaja ne ispeče a kore postanu hrskave i dobiju finu boju.
Pustite da se malo ohladi narezati na šnite.Servirate sa finom sezonskom salatom ,kupus salatom i sl.
Nema komentara:
Objavi komentar