Sastojci:/4ososbe
Rolice:
400g tankih pilećih fileta
8 listova kelja/bijeli kupus
1žličica timijana /nasjeckanih listići ružmarina
sol,papar
1/2 srednje tikvice
Umak:
1/2tikvice
400ml vrhnja za kuhanje/10%m.m.
1žličica maslaca+1žlica ulja
1žlica brašna/ravna
sol,papar
1 srednji luk
Priprema:
Pileće fileta operite i narežite na tanko/možete preko prozirne folije lagano istući batićem za meso/ ,posolite ih poparite pa ih prospite timijanom/ili ružmarinom/odložite sa strane da se kratko .
Odvojite listove kelja pa ih kratko prokuhate u kljucavoj slanoj vodi ,kad su listovi smekšaju izvadite ih vani i ocijedite te pustite da se ohladi.Izvadite zadebljani dio na listu kupusa kroz sredinu ,posložite par pilećih fileta.Tikvice/polovicu/ narežite nožem za krumpir na tanke fetice stavite par fetica na piletinu .Zarolajte u sarmicu.Odložite dok sve ne završite/nije to neka procedura ide to brzo/Sarmice složite u zdjelu za pečenje /keramičku/.
Zagrijete pećnicu na 180C.
U tavi otopite maslac i ulje pa na njemu kratko prepržite luk ,kad luk uvene dodate brašno kratko prodinstate,potom stavite naribanu polovicu tikvice ,posolite ,popaprite pa podlijte sve vrhnjem za kuhanje ,pustite da sve kratko prokuha pa prelite preko sarmica ,/prelijite i preko zelenog dijela da vam listovi ne bi zagorili./Pustite da sve peče u zagrijanoj pećnice 25 min.
Servirati rolice sa rižom.
Jako finoo...
OdgovoriIzbrišiOvoo izgleda moocnoo!!
OdgovoriIzbrišiJako je ukusno...hvala ti milaa ,pozz letiii
OdgovoriIzbriši