ponedjeljak, 13. ožujka 2017.

Rolice od piletine i kelja

Fine i lagane rolice od fileta piletine i kelja u laganom umaku od tikvice oduševiti će vas .Kad sam vidjela prve ovogodišnje tikvice/nisu velike/morala sam naprosto složiti ovo jelo ,ostatak tikvica/nije ih bilo puno/sam napravila na salatu jer šteta ih je ovako mlade  puno termički obrađivati .Nema puno koraka pripreme jer mi je prosli tjedan bio prilično stresan..Uživajte!!


Sastojci:/4ososbe

Rolice:


400g tankih pilećih fileta

8 listova kelja/bijeli kupus

1žličica timijana /nasjeckanih listići ružmarina

sol,papar

1/2 srednje tikvice


Umak:

1/2tikvice

400ml vrhnja za kuhanje/10%m.m.

1žličica maslaca+1žlica ulja

1žlica brašna/ravna

sol,papar

1 srednji luk


Priprema:

Pileće fileta operite i narežite na tanko/možete preko prozirne folije lagano istući batićem za meso/ ,posolite ih poparite pa ih prospite timijanom/ili ružmarinom/odložite sa strane da se kratko .
Odvojite listove kelja pa ih kratko prokuhate u kljucavoj  slanoj vodi ,kad su listovi smekšaju izvadite ih vani i ocijedite te pustite da se ohladi.Izvadite zadebljani dio na listu kupusa kroz sredinu ,posložite par pilećih fileta.Tikvice/polovicu/ narežite nožem za krumpir na tanke fetice stavite par fetica na piletinu .Zarolajte u sarmicu.Odložite dok sve ne završite/nije to neka procedura ide to brzo/Sarmice složite u zdjelu za pečenje /keramičku/.

Zagrijete pećnicu na 180C.
U tavi otopite maslac i ulje pa na njemu kratko prepržite luk ,kad luk uvene dodate brašno  kratko prodinstate,potom stavite  naribanu polovicu tikvice ,posolite ,popaprite pa podlijte sve vrhnjem za kuhanje ,pustite da sve kratko prokuha pa prelite preko sarmica ,/prelijite i preko zelenog dijela da vam listovi ne bi zagorili./Pustite da sve peče u zagrijanoj pećnice 25 min.
Servirati rolice sa rižom.



3 komentara:

Comments system

Disqus Shortname