četvrtak, 22. lipnja 2017.

Losos sa salsom od malina

Okusi se uči a i mjenjanju tokom odrastanja i godina života općenito.Vjerujem i da je vas nemalo puta iznenadila stras za nekad prezrenim jelom ili namirnicom, to se zove gasto izrastanje  ili gastronomski put i to je dobro to znači da istražujete hranu i oštrite nepca i okuse.Postoji međutim i još jedna vrlo važna stvar a to je balans, svaka ali baš svaka namirnica na svijetu postaje fina i ukusna svima, kad se dobro izbalasira ili laički rečeno spremi/skuha kako god hoćete.Kombinacija lososa pečenog na roštilju ili grill tavi uz ovu prekrasnu salsu je milina za nepce, decentna kiselost maline daje upravo toliku količnu kiselosti koja je potrebana jednoj masnoj i jakoj ribi.Uživajte dok ima svježih malina, vježbajte nepce i istražujte okuse.

Sastojci:/4 osobe

4 fina fileta lososa

1žličica aceta balsamica

sol,papar

Salsa:

150g maslčina

1 ljuta papričica

sol,papra

2 mlada luka/nasjeckana

1žlica nasjeckanog peršina

1 nasjeckani češnaj češnjaka/protisnuti

sok od limete

maslinovo ulje

50-100g rikule

Priprema:

Pripremite filet lososa.Izvadite kost , pređite prstom preko dijelova lososa pa pincetom izvadite kosti iz ribe zarolajte filet, prikačite kraj čačkalicom .Premažite ga acetom balsamikom/ja sam korisitla svijetli/.Posolite i popaprite.Zagrijete grill tavu pa na njoj prepržite s obje strane losos , trebati će vam 5-6 minuta sa svake strane a to naravno ovisi i o debljini fileta.


Za to vrijeme napravite salsu.U zdjelu stavite sve sastojke , promiješajte dobro da se sve spoji/maline možete isto malo nasjeckati/začinite solju, paparom , maslinovim uljem i acetom balsamicom , dodate i malo soka od limuna ako vam pita malo jaču kiselost.
Na tanjur za serviranje stavite losos/nemojte zaboraviti izvaditi čačkalicu ne smao da je estetski loše već je i opasna/  prelijte sa salsom a na vrh dodate malo oprane i lagano začinjene rikule.

4 komentara:

Comments system

Disqus Shortname