Fin i neobičan kolač sa malinama jako sočan , neobičan u pripravi a jednostavan u sastojcima, Biskvit je naravno od moje Lidije nema mu premca ,uživajte.
Sastojci:
Biskvit:
10-tak petit beaure keksa
125g glatkog brašna
70g šećera
1 vanilija šećer
2 jaja
malo soli
50ml ulja
80 ml mlijeka
1žličica praška za pecivo
korica limuna
Preljev:
400g malina/bobičasto voće po ukusu
400g krem sira
50ml mlijeka
šećer u prahu par žlica ili po ukusu
250ml mliječnog šlaga
Priprema:
Nauljite lagano kalup za pečenje/28x30 ili okrugli 22 cm/Posložite kekse.Napravite biskvit.U zdjelu stavite jaja pa ih izradite sa obje vrste šećera u pjenastu smjesu, dodate sol, ulje i mlijeko pa nastavite miješati da se sve spoji .Brašno pomiješate sa pecivnim praškom pa dodate u sastojke zajedno sa koricom limuna ako koristite.Pomiješate sastojke dobro da se spoje.Prelijte ih preko keksa u kalup.
Pecite u zagrijanoj pećnici 20-tak min, isprobate čačkalicom/nemojte prepeći biskvit.
Pečeni biskvit ohladite pa nabodete rupice donjim dijelom drvene žlice.
Pripremite nadjev:u zdjelu stavite maline pa dodate sir i mlijeko , ispasirate sve skupa štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu isprobate pa dodate onoliko šećera koliko volite , ja volim da je kiselije pogotovo kad se jede hladno a vi po ukusu.Prelijete sve preko biskvita/nemojte skidati obruč/.Ostavite stajati preko noći.Biskvit će popiti veliku količinu preljeva i postati ustvari krema zato nam služi keks da sve drži spojene i da se lakše reže..Kad se sve ohladi i spoji premažete tučenim slatkim vrhnje koje ste isto zasladili po ukusu.
Super kolač a ovaj kremasti vrh u očekivanju maline ispod obara
OdgovoriIzbriši