srijeda, 21. lipnja 2017.

Sladoled kolač od malina


Fin i neobičan kolač sa malinama jako sočan , neobičan u pripravi a jednostavan u sastojcima, Biskvit je naravno od moje Lidije nema mu premca ,uživajte.


Sastojci:

Biskvit:

10-tak petit beaure keksa

125g glatkog brašna

70g šećera

1 vanilija šećer

2 jaja

malo soli

50ml ulja

80 ml mlijeka

1žličica praška za pecivo

korica limuna


Preljev:

400g malina/bobičasto voće po ukusu

400g krem sira

50ml mlijeka

šećer u prahu par žlica ili po ukusu

250ml mliječnog šlaga


Priprema:

Nauljite lagano kalup za pečenje/28x30 ili okrugli 22 cm/Posložite kekse.Napravite biskvit.U zdjelu stavite jaja pa ih izradite sa obje vrste šećera u pjenastu smjesu, dodate sol, ulje i mlijeko pa nastavite miješati da se sve spoji .Brašno pomiješate sa pecivnim praškom pa dodate u sastojke zajedno sa koricom limuna ako koristite.Pomiješate sastojke dobro da se spoje.Prelijte ih preko keksa u kalup.
Pecite u zagrijanoj pećnici 20-tak min, isprobate čačkalicom/nemojte prepeći biskvit.
Pečeni biskvit ohladite pa nabodete rupice donjim dijelom drvene žlice.
Pripremite nadjev:u zdjelu stavite maline pa dodate sir i mlijeko , ispasirate sve skupa štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu isprobate pa dodate onoliko šećera koliko volite , ja volim da je kiselije pogotovo kad se jede hladno a vi po ukusu.Prelijete sve preko biskvita/nemojte skidati obruč/.Ostavite stajati preko noći.Biskvit će popiti veliku količinu preljeva i postati ustvari krema zato nam služi keks da sve drži spojene i da se lakše reže..Kad se sve ohladi i spoji premažete tučenim slatkim vrhnje koje ste isto zasladili po ukusu.
Narežite na kocke , prospite mljevenim keksom i ukrasite malinama.

1 komentar:

  1. Super kolač a ovaj kremasti vrh u očekivanju maline ispod obara

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname