petak, 8. rujna 2017.

Andaluzijska salata od tune

Još malo španjolske kuhinje.Vrlo jednostavna salata od tune, fino servirana na fetama rajčice odličan je obrok za sve koji vole jednostavnu mediteransku hranu .Možete je servirati kao prilog, kao salatu, predjelo ili glavno jelo .

Sastojci:

3-4 lijepe tvrde rajčice/oko 500g

150g tune iz salamure

4-5žlica dobrog maslinovog ulja

1žlica kiselih kapara/oprani

1/2žličice origana

sol,papar

2 češanj češnjaka

1 žličica nasjeckanog lišća peršina

2 mlada luka

svijetli vinski ocat

Priprema:

Tunu dobro ocijedite, stavite je u zdjelu pa je izradite vilicom na sitne komade.Na sitno nasjeckate češnjak i mladi luk, dodate tuni, po potrebi na sitno nasjecate i kapare, sve zamiješate sa tunom.Dodati maslinovo ulje, malo octa, nasjeckani peršin i origano.Zamiješate sve fino pa posolite i popaprite po ukusu.Odložite.

Narežite rajčicu na fine šnite pola prsta debele.Lagano ih posolite , po njima stavite salatu od tune.Pokapate sve sa maslinovim ulje i po želji pokapate sa još octa.
Servirati ohlađeno

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname