petak, 8. rujna 2017.

Dizmana burek/pogača

Dizmana je putni kruh/pogača/burek , jednostavno podijeljene na dijelove.Ovo je druga verzije ove pogače sa punjenjem izvana, prvu jednostavnu verziju  sam vam donijela davno na coolinariku.

Sastojci:

oko 400g brašna

1 bjelanjak

4 žlice maslinovog ulja

250ml  toplog mlijeka

1 žličica soli

1žličica šećera

1žlica instant kvasca

Ostalo:

200g feta sir

150g svježeg sira

80g otopljenoga maslaca + mlaz ulja

ulje za premazati kalup

1 žumanjak za premazivanje

1-2 žlice sezama

Priprema:

U zdjelu stavite prosijano brašno u koji ste dodali sol.U sredinu napravite rupicu, stavite kvasac i šećer pa dodate mlijeko lagano promiješate, dodate ulje, promiješate sve zajedno rukama ili spiralnim nastavkom na mikseru.Ostavite stajati pokriveno folijom na toplom mjestu nekih 1h/ili dok ne udvostruči obujam.
Pomiješate obje vrste sira pa isprobate slanost, dodatno posolite po potrebi.Od gotovog tijesta napravite okruglice veličine jaja.Složite ih u kalup u koji ste prije toga stavili papir za pečenje /koji ste malo nauljili/.Između kuglica utisnete mješavinu sira.Sve preliti otopljenim maslacemkoji ste otopili s mlazom ulja.
Ostavite stajati na toplom pokriveno pola sata.Pecite u zagrijanoj pećnici na 175C/20-25 min dok ne dobiju zlatnu boju.

Ohladite/ako uspijete/i servirate kao mezu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname