Jako mekana peciva, idealna za grickanje uz mezu ili čaj, možete ih puniti sirom, mesom, dinstanom mrkvom i sl. meni su jako fina i bez ikakvoga nadjeva.
Sastojci:/24 kom
900g brašna
1,5 žličica/puna/soli
400ml mlijeka/toplo/
120ml vode/tople/
3 žličice/pune/šećera
170ml ulja
30g otopljenog maslaca
2 žličice kvasca/instant/
2 jaja/1 žumanjak odvojiti/
Nadjev:
4-5žlica maslinovog ulja
100g feta sira
100g svježeg sira
sol/opcionalno/
Ostalo:
1 žumanjak
1žličica ulja
sezam
Priprema:
U zdjelu stavite mlaku vodu, otopljeni maslac, šećer,kvasac i mlako mlijeko, promiješate lagano rukom, pustite deset minuta da miruje, poklopljene.
Dodati ulje i jaja/jedan žumanjak odvojite za premazivanje/, promiješat.
Brašno pomiješati sa solju, sve zajedno miješajući dodati u smjesu sa kvascem, dok ne dobijete glatko tijesto.Prebaciti sve na radni stol, miješati dok se ne dobije glatko tijesto.Poklopiti prozirnom folijom i ostaviti stajati 40-45min.
Prebaciti nadošlo tijesto na radni stol, podijeliti ga u u 25 dijelova, svaki dio uobličiti u kuglicu/veličina i količina acmi ovisi o vama pa prilagodite je sebi/.Pripremite sir, pomiješate obje vrste sira, izradite ih vilicom, po potrebi posolite, isprobati prije.
Svaki dio razvaljati tanko, premazati maslinovim uljem/možete i maslacem ako nemate/staviti u jedan dio sir.Zarolati u malu štrudlu, omotati par puta štrudlu oko sebe, zarolati u okruglo, podvući jedan kraj u drugi/ tijesto je gumeno pa neće biti problema, vrlo je jednostavno za korištenje/.
Zagrijati pećnicu na 180C.Žumanjak pomiješati sa uljem.
Poslagati acme na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje, premazati ih žumanjkom, posuti sezamom.
Peci u zagrijanoj pećnici nekih 25min ili dok ne dobiju finu zlatnu boju.
Pustiti da se lagano ohlade.Servirati po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar