Jako volim ovaj recept pa je i red da ga prebacim sa coolke na svoj blog/LINK/, odlučila sam da ću sve recepte koji su mi dragi polako prebaciti ovdje.
Gotove grizine umočite ili premažete otopljenim maslacem te prospite solju i češnjakom u prahu.
Sastojci:/24 kom
230ml vode
3žličice instant kvasca
2žlice omekšanog maslaca
1 jaje
450g glatkog brašna
60g šećera
1žličica soli
Premaz:
6 žlica otopljenog maslaca
1žličica soli
1/2žličice češnjaka u prahu
Priprema:
U posudu za miješanje stavite toplu vodu, šećer i kvasac.Promiješate rukom, dok se šećer ne otopi i sve spoji.
Pustite par minuta da odstoji.
Dodati jaje i otopljeni maslac. Promiješati.
Brašno promiješate sa solju pa dodati u smjesu sa kvascem.Miješate mikserom dok se sve promiješa.
Isteresite na lagano pobrašnjenu radnu plohu pa nastavite miješati nekih 5 min da se tijesto dobro izradi i dobijete glatko tijesto.
Isteresite na lagano pobrašnjenu radnu plohu pa nastavite miješati nekih 5 min da se tijesto dobro izradi i dobijete glatko tijesto.
Odložite na toplo mjeso, pokriveno prozirnom folijom ili čistom krpom, pustite da se diže nekih 1,5h dok se ne udubla.
Razvaljate tijesto na veličinu 20x30.Narežite na 12 traka, prepolovite ih na pola da dobijete 24kom.
Prebacite trake na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Ostavite poklopljene da se diže nekih 25min/ja stavit u lagano zagrijanu pećnicu/ i da se napušu.
Stavite peči grizine u zagrijanu pećnicu na 175C/15 min
Razvaljate tijesto na veličinu 20x30.Narežite na 12 traka, prepolovite ih na pola da dobijete 24kom.
Prebacite trake na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Ostavite poklopljene da se diže nekih 25min/ja stavit u lagano zagrijanu pećnicu/ i da se napušu.
Stavite peči grizine u zagrijanu pećnicu na 175C/15 min
Gotove grizine umočite ili premažete otopljenim maslacem te prospite solju i češnjakom u prahu.
Nemoj se molim te obrisati sa coolinarike, sad sam se zabrinula.
OdgovoriIzbrišiA joj mila, nije da nisam razmsljala s obzirom sta je tamo i kakvi se ljudi motaju ali ipak mislim da za sada necu, ne brini javit cu ja svima da sacuvaju recepte koje vole, hvala ti puno na komentaru, veliki ti pozdrav letiiii :-)
OdgovoriIzbriši