Jednostavni zapečeni kotleti na šalši iz pećnice, još jedno brzo jelo kad nemate puno vremena za razna ukuhavanja.Ostaci ljetne kužine/kuhinje, pogodni za podgrijavanje/nama je to važno s obzirom da svatko jede u svoje vrijeme, jer nam je tjedni ritam vrlo različit. Uživajte !!
Sastojci:
6-7 svinjskih ii telećih kotleta
sol,papar
1/2žličice origana
maslinovo ulje
Šalša:
500 g oguljenih nasjeckanih rajčica/zrele/pelate
1ravna žličica šećera
1/2žličice sol
1/2žličice timijana
1/2 žličice pecivnog praška
1žlica maslinovog ulja
papar
1veći češanj češnjaka/naribani
Ostalo:
100g finog naribanog sira/gauda zrela
Priprema:
Operite kotlete pa ih osušite papirom za pečenje.Premažete maslinovim ulje , posolite ih i poparite te prospite origanom.Odložite da se sve marinira.
Napravite šalšu :na maslinovo ulje stavite nasjeckane oguljene rajčice dodati sve ostale začine, pustiti da kuha desetak minuta.Isprobati pa doraditi okus po želji.Preliti cijelu količinu u keramički
pekač/paziti pekač mora biti dovoljnoo velik, da stanu svi kotleti u jednom sloju.Kotlete prepecite u tavi sa zagrijanim maslinovim uljem sa obje strane da se fino karameliziraju i ispeku.Stavite ih u keramički pekač na šalšu.Okrenete jednom kotlete da se premažu fino šalšom.Prospite ribanim sirom i timijanom.
pekač/paziti pekač mora biti dovoljnoo velik, da stanu svi kotleti u jednom sloju.Kotlete prepecite u tavi sa zagrijanim maslinovim uljem sa obje strane da se fino karameliziraju i ispeku.Stavite ih u keramički pekač na šalšu.Okrenete jednom kotlete da se premažu fino šalšom.Prospite ribanim sirom i timijanom.
Kotlete pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/30 min.
Mmmm, kako je ovo fino, za prste polizati i na kraju pokupiti umak sa tanjira, rucak za 5+!:)))
OdgovoriIzbrišiBrzo jednostavno i izgleda veoma ukusno
OdgovoriIzbrišiHvala vam, divne ste :-))
OdgovoriIzbriši