Vrlo lagano i jednostavno jelo a puno okusa i mirisa.Idealno za pileće filete pečene na naglo.Ja ovo jelo dosta popaprim.
500g pilećih fileta
2-3žlice brašna
sol,papar
1/2žlice maslaca
1-2žlice maslinovog ulja
80ml bijelog vina
1 velika naranča/sok i korica
Priprema:
Filete pripremite, operite te posolite i popaprite.Uvaljajte ih u brašno.
Zagrijete maslinovo ulje u tavi na njemu s obje strane prepržite pileća prsa, da dobiju finu boju.Kad su prsa gotova polijete sa vinom, pustite kratko da ishlapi alhokol.Polijete s sokom od naranče i par žlica vode, posolite poparite , dodate koricu naranče, pustite da kuha par minuta.
Sastojci:
500g pilećih fileta
2-3žlice brašna
sol,papar
1/2žlice maslaca
1-2žlice maslinovog ulja
80ml bijelog vina
1 velika naranča/sok i korica
Priprema:
Filete pripremite, operite te posolite i popaprite.Uvaljajte ih u brašno.
Zagrijete maslinovo ulje u tavi na njemu s obje strane prepržite pileća prsa, da dobiju finu boju.Kad su prsa gotova polijete sa vinom, pustite kratko da ishlapi alhokol.Polijete s sokom od naranče i par žlica vode, posolite poparite , dodate koricu naranče, pustite da kuha par minuta.
Kad se umak malo reducirao maknete sa vatre pa dodate maslac , pustite da se maslac otopi i stvori finu kremu.
Servirati toplo, preliveni umakom sa prilozima po želji.
Njami...
OdgovoriIzbrišiHvala mila .-)))
OdgovoriIzbrišiUživam u vašim receptima, divan blog!
OdgovoriIzbrišiOvo je tipična kombinacija ovde gde živim. Nekad to prave i sa suvim kajsijama. I meni se dopada i ti si ga lepo napravila
OdgovoriIzbrišiHvala vam puno ..
OdgovoriIzbrišiDubravka puno hvala na komentaru, jako je fino jelo pa je steta da ne ostane obiljezeno na blogu za moje prijatelje koji nisu bas vicni kuhanju a veliki su gurmani, puno vas pozdravljam:-)))