četvrtak, 12. listopada 2017.

Piletina sa kremom od naranče

Vrlo lagano i jednostavno jelo a puno okusa i mirisa.Idealno za pileće filete pečene na naglo.Ja ovo jelo dosta popaprim.

Sastojci:


500g pilećih fileta

2-3žlice brašna

sol,papar

1/2žlice maslaca

1-2žlice maslinovog ulja

80ml bijelog vina

1 velika naranča/sok i korica

Priprema:

Filete pripremite, operite  te posolite i popaprite.Uvaljajte ih u brašno.
Zagrijete maslinovo ulje u tavi na njemu s obje strane prepržite pileća prsa, da dobiju finu boju.Kad su prsa gotova polijete sa vinom, pustite kratko da ishlapi alhokol.Polijete s sokom od naranče i par žlica vode, posolite poparite , dodate koricu naranče, pustite da kuha par minuta.



Kad se umak malo reducirao maknete sa vatre pa dodate maslac , pustite da se maslac otopi i stvori finu kremu.
Servirati toplo, preliveni umakom sa prilozima po želji.


Broj komentara: 5:

  1. Ovo je tipična kombinacija ovde gde živim. Nekad to prave i sa suvim kajsijama. I meni se dopada i ti si ga lepo napravila

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala vam puno ..
    Dubravka puno hvala na komentaru, jako je fino jelo pa je steta da ne ostane obiljezeno na blogu za moje prijatelje koji nisu bas vicni kuhanju a veliki su gurmani, puno vas pozdravljam:-)))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname