Najbolji kugluf ikad, već godinama otkada sam ga isprobala od nase Tee/Veteranke sa coolinarike ,ja ne odustajem od njega, divan sočan, aromatičan.Ja sam ga samo nadogradila suhim voćem i dala mu pravi božićni izgled drugo je sve po original receptu, vi možete naravno i bez suhog voća .
Sastojci:
250g svježeg sira
125g maslaca
5 jaja
5 jaja
200g šećera
50g oštrog brašna
250g glatkog brašna
1 vanilija šećera
1 pecivni prašak
1žlica ruma
korica i sok od naranče
50g kandirane naranče
50g kandiranog limuna
50g grožđica
Priprema:
Otopite maslac/pustite da se malo ohladi/. U zdjelu stavite sir, vanilija šećer i šećer pa sve izradite mikserom u glatku smjesu.Odvajati žumanjek od bjelanjak, postepeno dodavati jedan po jedan žumanjak, miješati dobro iza svakog, otprilike jednu minutu neka se baš dobro izradi.
Dodati ruma, sok od naranče i koricu te rastopljeni maslac.Sve dobro izmiksati da se poveže.
Pomiješate obje vrste brašna sa pecivnim praškom, posijete ga na smjesu, dodati kandirano voće, dobro promiješate.
Izradite bjelanjak sa malo soli , lagano žlicom umiješate bjelanjak u tijesto.
Prebacite sve u namašćeni, pobrašnjeni kalup.Izravnate vrh.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C /najnižoj vodilici /45 min /isprobate tankim ražnjićem dali je gotov.
Super izgleda, a tvoje slike uvijek dodaju neku posebnu car,svakom receptu.
OdgovoriIzbrišiHvala ti mila na lijepim rijecima puno mi to znaci, veliki ti pozdrav saljem i sve preporuke za recept:-)
OdgovoriIzbriši